kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şebnem Ferah

Kızlar arası ikili mücadele rehberi

Yıllardır; Donna Summer-Gloria Gaynor, Şebnem Ferah-Özlem Tekin gibi birçok kadın şarkıcı arasında rekabet yaşanıyor. Billboard dergisi, kadın şarkıcılar arasındaki mücadeleyi derledi..
Müzik dünyasının solmayan çiçekleri onlar. Hiçbirinin kokusu diğerinkine benzemiyor. Buna rağmen sürekli birbirleriyle kıyaslanıyorlar. Müzik dünyasının dişileri birbirleriyle her daim dişli bir mücadele içindeler. Yıllar içinde hangisi hangisine rakip gösterilmiş, rekabetlerinin sonu nereye varmış, kimler kazanmış, kimler kaybetmiş hep beraber görelim...

1975
Esmer mi, sarışın mı?
ABBA kızlarından sarışın olanın adı Agnetha, esmer olanınkiyse Anna-Frid'di. Rekabetleri ABBA dağıldıktan sonra da devam etti. Solo çalışmalarda Frida daha başarılı oldu. Ancak gerisi gelmedi.
Kazanan: Yok.

1978
Disko kraliçesi kim?
Donna Summer bir düzine şarkıyla diskolarda peş peşe hit olurken, Gloria Gaynor sadece 'I Will Survive' ile ortalığı yıktı geçti. Disko müziğin modasıyla birlikte onların da modası geçti.
Sonuç: Berabere.

1980
Debbie'ye karşı Pat!
80'lerin başında Blondie'nin solisti Debbie Harry, farklı tarzda müzik yapmalarına rağmen Pat Benatar'la kıyaslanmaktan kurtulamadı. Özellikle de ABD'de...
Kazanan: Debbie.

1992
Tori yeni Kate mi?
Tori Amos kendine özgü bir tarz yakalamış olsa da, sesinin benzemesi ve ortak müzik aletlerinin piyano olmasından dolayı, ilk günden beri Kate Bush'la kıyaslanmaktan kurtulamadı. Kazanan: Kate Bush.

1990
Bir ucu Mariah, bir ucu Celine
Mariah Carey de, Celine Dion da eşleri sayesinde ünlendi. Celine daha sonra kocasıyla Titanik'e binmeyi tercih ederken, Mariah boşanarak kendisini açık denizlere attı. Kaybeden: Celine Dion.

1985
Rock'ın süper babaanneleri
Tina Turner da, Cher de 60'lı yıllarda kocalarıyla birlikte birer ikili olarak üne kavuştular. 80'li yıllarda yeniden doğdular. Gençlik formülünü aynı yıllarda keşfettiler.
Kazanan: Hep onlar.

1984
Kız kardeşimsin!
Boy George, yıllar evvel kendisine hem bir kız kardeş hem de dişli bir rakip bulmuştu: Marilyn. Ancak rakibi ne güzellikte ne de müzikte onun yanına yaklaşamadı.
Kazanan: İlk rauntta nakavtla Boy George.

1983
Hani Cyndi'ydi?
Cyndi Lauper, 'She Bop'la ortalığı yıkarken Madonna henüz Madonna mertebesine yükselememişti. Herkes Cyndi işi götürür diye düşünürken ummadıkları Madonna başlarını yardı. Kazanan: Madonna.

1982
Kim mi? Nena mı?
Kim Wilde, önce İngiltere'de, sonra da Amerika'da listeleri fethedince kısa bir süre sonra Almanya'dan kendisine bir cevap geldi: Nena'nın patlattığı '99 Luftballons'. İkili birkaç yıl önce bir düet çalışması yaptı.
Sonuç: İkisi de galip.

1993
Minogue'lar
Kylie Minogue'un bir TV dizisiyle başlayan şöhret yolculuğuna bir süre sonra kız kardeşi Danni Minogue da katıldı. Küçük Minogue ne yazık ki ablasının gölgesinden kurtulamadı.
Kazanan: Kylie.

1996
Özlem mi Şebnem mi?
Şebnem Ferah ile Özlem Tekin, Volvox grubunun elemanlarıydı. İlk solo albümü Özem Tekin çıkardı. Ancak Şebnem Ferah arkadan gelip açık ara ipi göğüslemeyi başardı.
Kazanan: Şebo.

1997
Geri kalanlara karşı Geri
90'lı yılların fenomen grubu Spice Girls ikinci albümlerinin hemen ardından büyük bir sarsıntı geçirdi. Geri Halliwell grubu terk ederek solo albüm yaptı. Ancak ne kendisi ne de grubu bir daha iflah olmadı. Kaybeden: Hepsi.

1999
Ezeli rekabetin zirvesindeler
İzmir'den çıkagelen iki genç kızın yarışı ilk günkü hararetiyle günümüze kadar süre geldi. Sezen Aksu'nun 'Şıkıdım'ıyla ünlü olan Tarkan, Nazan Öncel'den de 'Hüp'ü kapınca ezeli rekabet zirveye çıktı.
Sonuç: Ortada.

2002
Yerli Shakira Nez'e karşı
Müzik tarihinin en absürd yarışı. Zira rakip görülen Shakira'nın durumdan haberi yok. Ama onun ismiyle anılarak müzik piyasasına açılan Nez'e sorarsanız, kendisi Yerli Shakira değil; Shakira Yabancı Nez!
Sonuç: Yarış iptal.

2007
Bir Beyonce bir Rihanna
Beyonce ile Rihanna'yı karşı karşıya getiren Jay Z oldu. Uzun süredir nişanlı olduğu Beyonce'ye 'Crazy In Love'ı hediye eden Jay Z, Rihanna'yı da 'Umbrella'sıyla koruma altına aldı.
Sonuç: Jay Z'nin kararı bekleniyor.

2008
Hande'nin rakibi Ayşe Hatun Önal
Hande Yener'in son rakibi Ayşe Hatun Önal oldu. İkisi de geçtiğimiz ay yeni albümlerini yayınladılar. Sadece müzikleriyle değil, şarkı sözleriyle de rakipler.
Sonuç: Henüz ipi göğüsleyen olmadı.
Haberin fotoğrafları