kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"ABD saldırısından korkmuyorum"

Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programını gerekçe gösteren ABD'nin herhangi bir saldırısından korkmadığını söyledi.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki D-8 zirvesine katılan Ahmedinejad, gazetecilere, "Herkes şu gerçeği biliyor ki, ekonomik, siyasi, politik ve askeri durum bay Bush'a önderlik etmeyecek. İran halkı kendi topraklarını savunmaya hazır" dedi.

İranlı lider, ABD'nin Demokrat Başkan adayı Barack Obama ve Cumhuriyetçi aday McCain ile medya önünde görüşmeye hazır olduğunu da kaydetti.

ZİRVE SONA ERDİ

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın temsil ettiği D-8 zirvesi sona erdi. İran, Malezya, Endonezya, Mısır, Pakistan, Bangladeş ve Nijerya'nın devlet başkanları ile dışişleri bakanlarının katıldığı zirvenin sonuç bildirisinde, D-8 Sekreteryasının daimi olarak İstanbul'da olacağı duyuruldu.

D-8 ülkeleri arasında birçok alanda yapılan işbirliğinin geliştirilmesinin önemine değinilen sonuç bildirisinde, kıtlığa ve gıdadaki fiyat artışlarına dikkat çekilerek, bu durumun sosyo-ekonomik istikrarı tehdit ettiği kaydedildi.

Artan petrol fiyatları karşısında önlem alınması yönünde uluslararası topluma çağrıda bulunulan bildiride, işçi göçünün yoksulluğu önlemede önemli bir araç olabileceği, göçmen işçiler konusunda D-8 ülkelerinin tecrübelerini paylaşmaları gerektiği dile getirildi.

CİHAN