kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
R. Dati

Pembe devrim

Fransız dergisi, Hollanda'da kabineye giren ilk Türk kökenli Nebahat Albayrak'ın da aralarında bulunduğu kadın siyasilerin çok başarılı olduğunu vurguladı..
Siyasetin anahtarı son dönemde daha önce hiç olmadığı kadar kadınların elinde... Kadınların politikadaki bu önlenemez yükselişini de Fransız Paris Match dergisi sayfalarına taşıdı... Dergi aralarında Hollanda'da Göç ve Adli Kurumlardan Sorumlu Devlet Sekreteri Nebahat Albayrak'ın da olduğu kadınların arka arkaya büyük başarılara imza attığını ve siyaset arenasında isimlerini duyurduğunu yazdı.

REKOR İSVEÇ MECLİSİ'NİN
İspanya'da 19 kişilik kabinenin 9 üyesi kadın... Fransa'da 38 kişilik kabinenin 13'ü, İtalya'da da 22 kişilik kabinenin 4'ü kadın bakanlardan oluşuyor... İsveç Meclisi'nin yüzde 47'si, Finlandiya Meclisi'nin yüzde 41'i kadınlardan oluşuyor. Bu anlamda rekor İsveç'in elinde... Son dönemde kabinelere seçilen en dikkat çeken kadınlarda şunlar: Fırsat Eşitliği Bakanı Mara Carfagna (İtalya), Adalet Bakanı Rachida Dati (Fransa), Aile, Kadın ve Gençlik Bakanı Ursula von der Leyn (Almanya), Savunma Bakanı Carme Chacon (İspanya), Entegrasyon Bakanı Nyamko Sabuni (İsveç)...
Haberin fotoğrafları