kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UEFA Türkiye Futbol Federasyonu'na yukarıdaki mektubu gönderdi ve önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye ihraçtan dönmüş!

CSKA Sofya'nın lisansının iptal edilerek Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesinin ardından, kupalara katılan F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ın da geçen sezon şans eseri ihraçtan kurtuldukları ortaya çıktı..
UEFA'nın son günlere damgasını vuran Porto ve CSKA Sofya ile ilgili kararı dünyada büyük bir şok etkisi yaratırken, Türk takımlarının da benzeri bir akıbetten şans eseri kurtuldukları ortaya çıktı. Futbol Extra'daki habere göre UEFA'nın yaptığı inceleme sonrası geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda mücadele eden F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ın mali kriterler bakımından kulüp lisansı alarak kupalara katılma hakkına sahip olmadıklarını belirledi. Bu skandal durumun UEFA tarafından sonradan yapılan tesadüf bir inceleme sonrası ortaya çıktığı belirlendi. UEFA, bu durumdaki üç kulübe lisans vererek kupalara katılmasını onayladığından dolayı da lisansör Türkiye Futbol Federasyonu'nu 200 bin İsviçre frangı cezaya çarptırdı.

UEFA'DAN ÖNEMLİ BİR UYARI

Bir süre önce, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanmasına rağmen, mali kriterleri yeterli olmadığını tespit ettiği Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını kupadan ihraç eden UEFA, aynı tarihte federasyona bir mektup göndererek yaşanan skandalı anlattı. Disiplin Komitesi Başkanı Part imzasıyla gelen yazıda, federasyonun 2007-2008 sezonunda Avrupa kupalarında mücadele eden F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'a bir lisansör olarak kulüp lisansı vermemesi gerektiği, bu nedenle görevini ihlal ederek UEFA kupalarını riske sokabilecek muhtemel bir durumu meydana getirdiği vurguladı. UEFA Komitesi, bunun yenilenen suçlar olmadığı, mevcut kararın özellikle kulüplerin bu bağlamdaki yükümlülüklerini tekrar ihlal etmeleri durumunda doğrudan doğruya müeyyide ile karşılaşabilecekleri esasından hareketle sadece ulusal federasyona müeyyide uygulanmasına karar verdi.

FEDERASYON CAS'A GİDİYOR
Haluk Ulusoy döneminde yaşanan bu olayla ilgili mevcut yönetim kurulu ciddi tedbirler aldı.
Hazırlanan yeni statüde kulüp lisans kriterleri konusunda bu olaydan dolayı kulüplere ağır yaptırımlar getiren Futbol Federasyonu, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği bu cezaya karşılık CAS'a gitme kararı aldı.