kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aslan Kewell

EMRAH KAYALIOĞLU
Galatasaray, uzun yıllar Leeds United forması giyen Liverpool'un orta saha oyuncusu Harry Kewell'ı transfer etti. 30 yaşındaki Avustralyalı bugün İstanbul'a gelecek ..
Galatasaray sürpriz bir transfer gerçekleştirdi. İngiltere'nin Liverpool kulübünde forma giyen Harry Kewell artık Galatasaraylı. Bugün İstanbul'a gelecek olan Avustralyalı oyuncu sıkı bir sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sözleşme imzalayacak. Avustralya futbolunun en yetenekli futbolcusu olan Kewell 22 Eylül 1978 tarihinde Sdney'de doğdu... İngiliz baba ve Avustralyalı annenin çocuğu olan Kewell 1995'te İngiliz ekibi Leeds United'a transfer oldu. Burada 2003 yılına dek forma giyen Kewell, 2000'de Galatasaray'la oynanan UEFA Kupası yarı finalinin rövanşında kırmızı kartla oyundan atılmıştı. 2003 yılında ekonomik krize giren Leeds'ten ayrılan Kewell Arsenal ve Manchester United'ın transfer tekliflerini reddederek taraftarı olduğu Liverpool'a gitti.

ZİRVEYE KADAR ÇIKTI
2005 yılında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Avustralyalı oyuncu kariyerinin zirvesine çıktı. Finalin ilk yarısında oyundan çıkmasına sebep olan sakatlık bir daha peşini bırakmadı. 2006 Dünya Kupası'nda Hırvatistan'a attığı golle Avustralya'yı gruptan çıkaran Kewell kupayı sakat tamamladı. Haziran 2006'dan sonra Kewell ilk maçını 30 Nisan 2007'de oynayabildi. Liverpool yeni sözleşme önermediği için Galatasaray'ın teklifini kabul eden Kewell bugün İstanbul'a gelip, birkaç gün içinde imza atacak.