kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sofya'da askeri depoda patlama

Yeni Haber
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'nın Çelopeç semtinde orduya ait bir depoda saat 06.30 dolaylarında başlayan şiddetli patlamalar başkentte paniğe neden oldu. Bölgede yüzlerce evin camlarının kırılmasına sebep olan ve ardı ardına süren üç patlamanın imha atölyesinden başladığı belirtildi.

Tüm Sofya halkını ayağa kaldıran patlamaların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, patlamanın yaşandığı atölyelerde süresi geçen el bombası ile kurşunların bulunduğu bildirildi. İlk belirlemelere göre patlamalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Sivil Savunma ekipleri radyasyon tehlikesinin bulunmadığını ve Sofya halkının rahat olması gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Patlamaların ardından yapılan ölçümlerde havadaki karbondioksit oranının normal seviyede olduğu açıklandı.

Patlamaların ardından Savunma Bakanı Nikolay Tsonev ile Genelkurmay Başkanı Zlatan Stoykov olay yerine gitti. Bakan Tsonev, depolarda 2 bin 500 ton klasik imha maddesinin ve 15 ton da trotil bulunduğunu söyledi. Uzmanların yaptığı inceleme sonucunda trotilin patlama ihtimalinin bulunmadığını belirtti.

Olay yerinde zehirli gaz bulutunun bulunduğu belirtildi. Olay yerine gelen Sofya Belediye Başkanı Boyko Borisov, gaz bulutunun büyük olduğunu ve bölgede bulunan halkın tahliye edileceğini açıkladı. Yetkililer ayrıca, olay yerine yakın yerleşim yerlerinde bulunanları kapı ve pencerelerini kapatmalarını ve kapı ve pencerelerden uzak durmaları tavsiyesinde bulundu.

CİHAN