kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Star Wars'' beyazperdeye dönüyor

Yeni Haber
Star Wars destanını üç boyutlu animasyon tekniğiyle seyirciyle buluşturan ''Star Wars: Klon Savaşları/Star Wars: The Clone Wars'' 15 Ağustosta vizyona girecek.

Warner Bros Türkiye'den alınan bilgiye göre, ''Star Wars: Bölüm 3-Sith'in İntikamı/Star Wars: Episode III Revenge of the Sith'' filmi ile sinemadaki canlı aksiyon Star Wars destanını bir sona getirdi.Yaratıcı George Lucas ve Lucasfilm Animation'daki hikaye anlatıcıları çok uzak galaksiler hakkındaki hikayeleri anlatabilmek için ''Star Wars''un animasyonunu yapmaya karar verdi.

Lucasfilm Animation'ın ilk animasyon filmi olan ''Star Wars: Klon Savaşları''nı, Dave Filoni yönetti.Senaryosunu Henry Gilroy, Steven Melching ve Scott Murphy'nin kaleme aldığı filmin yapımcılığını Catherine Winder, yönetici yapımcılığını ise George Lucas üstlendi.

Filmde ''Anakin Skywalker''ı Matt Lanter, ''Ahsoka Tano''yu Ashley Eckstein, ''Obi-Wan Kenobi''yi James Arnold Taylor, ''Kaptan Rex''i ve ''Klon Birlikleri''ni Dee Bradley Baker, ''Yoda''yı Tom Kane, ''Asajj Ventress''i Nika Futterman, ''Başkan Palpatine''i Ian Abercrombie, ''C-3PO''yu Anthony Daniels, ''Kont Dooku''yu Christopher Lee ve ''Mace Windu''yu da Samuel L. Jackson seslendirdi.

Filmde Kevin Kiner'in müziğinin yanı sıra John Williams'ın yazdığı orijinal Star Wars şarkıları ve müziği de kullanıldı. Filmin konusu özetle şöyle:

''Klonlar galaksinin tozunu attırırken, kahraman Jedi Savaşçıları düzeni ve barışı korumaya çalışmaktadır. Sistem gitgide daha çok kara güçlerin ağına düşmektedir. Çünkü galaksi cumhuriyetinde bölücülerin ve ellerindeki robot (droid) orduların sayısı her geçen gün daha da artmaktadır.

Anakin Skywalker ve Padawan öğrencisi Ahsoka Tano kendilerini suç patronu Hutt Jabba ile karşı karşıya getirecek, ciddi sonuçları olan bir görevin içinde bulurlar. Ama Kont Dooku ve aralarında sefil Asajj Ventress'in de bulunduğu sinsi ajanları, Anakin ile Ahsoka'nın görevlerinde başarısız olmalarını temin etmek için dur durak bilmeyecektir.

Bu arada, klon savaşlarının ön cephelerinde, Obi-Wan Kenobi ve Yoda Usta karanlık güçlere direnmek için muazzam klon ordusuna önderlik ederken kahramanca bir çaba içindedirler.''

AA