kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BÖYLEYDİ BÖYLE OLDU

Hormonları bozuldu kadın olmaya başladı

DIŞ HABERLER
Beş çocuk babası İngiliz, östrojen dengesizliğinden kadına dönüşmeye başladı. 60 yaşındaki Terry Wright "Biri bana yardım etsin" diye sesleniyor ancak tıp çaresiz..
İngiltere'de yaşayan 60 yaşındaki 5 çocuk babası Terry Wright'in cinsiyeti, son 10 yıldır yavaş yavaş değişiyor. Üstelik bu durum kendi isteği ile değil, vücudundaki östrojen hormonu dengesizliğinden kaynaklanıyor. Cildi bir kadın gibi yumuşak hale gelen, dudakları kalınlaşan ve göğüsleri büyüyen Wright'ın sakalları da artık çıkmıyor. Saçları dökülen eski pub şarkıcısı şimdilerde perukla geziyor. Uzmanların yaptığı kan testlerinde kadınlık hormonu östrojen seviyesi normalden 5 kat daha yüksek çıkan Wright'a, mahallesindeki çocuklar "She-man" (kadın-adam) diye lakap bile takmış. Talihsiz İngiliz, kendisine çarpan bir çocuğun annesinin "Bayandan özür dile" demesi üzerine eve gidip bu yüzden saatlerce ağladığını anlatıyor. Hatta doktoru bile bir keresinde, cinsiyet değiştirip kadın olmasını önermiş.

NEDENİ BİLİNMİYOR
İngiliz basınına "Kadın olmak istemiyorum" diye dert yanan Wright'ın eski haline nasıl döndürüleceği ise tam bir soru işareti. Normalde belirli bir tümör oluşumundan kaynaklanan östrojen dengesizliği, bu vakada eşine rastlanmayan bir durum olarak değelendiriyor.