kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Sonuna kadar gidilecek"

CHA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kapatılacağına inanmadığını söyledi. Erdoğan, Ergenekon soruşturmasında da sonuna kadar gidileceğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü ve Türk Parlamenterler Birliği'nin ortaklaşa yürüttüğü Gençlik Meclisi Başkent Staj Programı'na katılan öğrencileri kabul etti.

Görüşmede öğrencilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, kapatma davası ve Ergenekon soruşturmasına ilişkin de görüşlerini açıkladı.

Erdoğan, 'AK Parti'nin kapatılırsa nasıl bir yol izleyeceksiniz?' sorusu üzerine, "Ben AK Parti'nin kapatılacağına kesinlikle inanmıyorum. O yüzden yol haritasını düşünmek bile istemiyorum" diye karşılık verdi.

Başbakan Erdoğan, ısrarla B planlarının olup olmadığını soru öğrenciye esprili bir şekilde, "Senden iyi bir siyasetçi olmaz. Baştan kaybettin. Ben bunu söylersem siyasetçi olarak hata yapmış olurum. Ama her siyasetçinin A, B, C planları vardır." dedi.

Erdoğan, Ergenekon operasyonu konusundaki sorulara ise "Bütün olaylar birbiriyle bağlantılıdır. Biz iktidara geldiğimiz günden bu yana mafyalara, çetelere karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi açıkladık, bu çerçevede mücadelemiz sürüyor. Şu anda da aynı noktadayız. Mafyalarla ve çetelerle mücadele ederken bu noktaya geldik. Ergenekon'da da sonuna kadar gidilecek. Ancak ben yasama ve yürütme ile meşgulüm. Yargının işi ayrı. Ben kendime bağlı emniyetten istihbaratı alırım." şeklinde cevap verdi.

Gençlerin, Başbakan Erdoğan'a yönelik soruları 'işsizlik' ve 'emeklilik yaşı' sorunu üzerinde yoğunlaştı. Erdoğan, '65 yaşında mı emekli olacağız' diye soran öğrencilere, kayıt dışı istihdamı örnek gösterdi.

Erdoğan, "Emeklilik yaşını 40'a çeksek, ikinci bir işe giriliyor. İkinci işte sigortasız çalışılması beraberinde kayıt dışı istihdamı da getiriyor. Bu da ekonomi için ciddi bir yük oluşturuyor." diye konuştu.

'İRAN'A SALDIRI

Erdoğan, öğrencilerin dış politikaya yönelik sorularıyla da karşılaştı. Öğrencilerin 'İran ile ABD arasında savaş çıkarsa ne olur?' yönündeki sorularını cevaplayan Erdoğan, "Biz böyle bir şey istemiyoruz. Irak'ta da istememiştik. Ama Irak'ta sonra ne olduğu ortada. Biz bunun diplomasi ile çözülmesini istiyoruz. Diplomatik yoldan elimizden gelen ne varsa yaparız." dedi.