kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğumda hasar gören kalbi Yeşil Kart'la yepyeni oldu

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
01.07.2008
Doğum yaparken hasar alan kalbi nedeniyle 3 yıldır çocuklarını hastane odasından izleyen Birgül Pektaş gözyaşları içinde anlattı: Hiç tanımadığım biri bana kalbini verdi. Adını bilmesem de dualarımı ona gönderiyorum. Allah ona iletir. Sonunda çocuklarıma kavuşabileceğim..
Birgül Pektaş henüz 27 yaşında, gencecik bir kadın... İkinci doğumunu yaparken hasar alan kalbi; oğlu 3 yaşına geldiğinde yenilendi. Kaymakamlıktan aldığı Yeşil Kart'ıyla yeni bir kalp sahibi oldu. Nadir de olsa hamilelik döneminde kadınlar kalp yetmezliğine girebiliyor. Karnın içinden kalbe baskı yapan bebek, annesinin kalp damarlarını tıkıyor ve doğumdan sonra kalp aniden büyük hasar alabiliyor.

KARDEŞİNİ SUÇLADI
Birgül Pektaş bu talihsiz annelerden biriydi. Bebeği büyürken, onun kalbine baskı yaptığını hiç fark etmedi. İlk oğlu Kaan 5 yaşındaydı ve Berke'nin doğumunu ailece heyecan içinde bekliyorlardı. Hiç sorun yok gibi görünüyordu ancak doğumdan sonra sorunlar yaşanmaya başlandı. Önce durumun loğusalık yorgunluğu olduğu zannedildi ama Birgül Pektaş minik bebeğini emziremiyordu bile. 5 yaşındaki oğlu Kaan, daha önce annesini hiç böyle görmemişti. Öyle ki; annesini hasta ettiği için kardeşine sürekli, 'Annemi sen böyle yaptın, annem daha önce hiç böyle değildi' diye söyleniyordu. Pektaş, nefes bile alamayacak duruma gelince hastaneye kaldırıldı. Kalp yetmezliğine girmişti. O günden sonra vaktinin büyük bir bölümü hastanede geçti. 3 yıl boyunca yeni bir kalp bekledi. Eşi sürekli bir işte çalışmadığı için sosyal güvenceleri yoktu. Hemen kaymakamlıktan Yeşil Kart çıkarttılar. Tüm masrafları bu Yeşil Kart karşılandı. Oğlu Berke'nin emeklemesini göremedi, ilk kelimelerini duyamadı. O hastane odasındayken, oğlu 3 yaşına bastı.

DUALARIM HEP ONUNLA!
Sonunda daha önce hiç adını duymadığı ve bundan sonra da duyamayacağı biri çıktı ve ona yeni bir hayat hediye etti. Pektaş'ın vericisi hakkında tek bildiği; onun 35 yaşında olduğu ve bir trafik kazası sonucunda yaşamını yitirdiği... Vericinin adının söylenmemesini ailesi istemiş. Birgül Pektaş, "Adını bilmesem de, dualarımı gönderiyorum. Allah ona iletir" diyor.

HASRET BİTİYOR!
Pektaş, çocuklarının son 3 yılını kaçırdığını ve hastaneden çıkar çıkmaz bunu telafi edeceğini söylüyor... Kaan okula başlamış. Annesine bir gün bile onu elinden tutup okula götüremediği için kızgınmış. Hastaneye gelip, "Beni ne zaman okula götüreceksin?" diyormuş. Birgül Pektaş mutluluk gözyaşları içinde, "Artık onu okula hep ben götüreceğim" diyor. Oğullarını şimdilik memleketine göndermiş. Ameliyattan sonraki nekahat devresi birkaç gün sonra bitecek ve Pektaş ailesi biraraya gelerek, hasret giderecek.