kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Devlet Bahçeli

'Bunalıma sürükleniyoruz'

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
MHP lideri Devlet Bahçeli Ergenekon soruşturması konusunda "Temmuz ayının sıcaklığı siyasi ve sosyal hayatımızı tehdit etmektedir" yorumunu yaptı, "Türkiyemiz siyasi ve sosyal yönden bir bunalıma doğru sürüklenmektedir" dedi. Bahçeli, şu mesajları verdi:

ERGENEKON OPERASYONU: Devam eden bir soruşturma var. Ayrıntılı bilgiye sahip değiliz. Ancak Türkiyemiz siyasi ve sosyal yönden bir bunalıma doğru sürüklenmektedir. Temmuz ayının sıcaklığı siyasi ve sosyal hayatımızı tehdit etmektedir. Kamuoyunun aydınlatılmasında yarar vardır.

SAVUNMAYLA ÇAKIŞTI: Demokrasi içinde kalarak Türkiye'yi normalleştirme sürecine nasıl sokabileceğimizi düşünmek dururken, Türkiye'yi karmakarışık, anlaşılmaz bir ülke haline getirmek doğru değil. Süreç yargı bazında devam etmektedir. Bunun sonucunu beklemek lazım. Erken konuşmak farklı sözler söylemek gibi bir aşırılığa gerek yok. Demokrasi içinde bir çözüm yolu bulmak lazım.

ÇIKIŞ YOLU DEMOKRASİ: Her basın organının farklı yorumlarıyla soruşturma yürütülmektedir. Kamuoyu da bu manada kirli bilgiyle yüklenmektedir. Bundan sıyrılmak lazım. Özellikle medya yorumları daha soğukkanlı, sabırlı doğru bilgilere dayalı olmalı.

SAVCILARA ÇAĞRI: İddianame hazırlanmadan üzerinde kimse konuşmamalı. İddianamenin her sayfası üzerinde bin tane yorum var ama iddianame ortada yok. Bu çelişkiden Türkiye'nin kurtulması lazım.

ERDOĞAN'A YANIT: AKP hakkındaki kapatılma davası bir neticeye varmadan, demokrasinin işler halde devamını sağlayacak asgari basireti göstermelidir. Başbakan'ın MHP'ye yönelttiği suçlamalar bir psikolojinin tezahürleri olmuştur. Görüşlerimizi açıklama da Başbakan'ın keyfine ve iznine tabi değildir. MHP'nin 2002 seçimlerinde baraj altında kalması yaşanmış bir vakadır. Küresel güçlere dur diyen MHP'nin o seçimde Meclis dışı kalışı ile bu dayatmalara kucak açan AKP'nin yükselişi arasında mutlaka bir bağ olmalıdır.