kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Deniz Baykal

Baykal'dan 'Hitler, Mussolini' benzetmesi

ANKARA
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün yaşanan şok gözaltılarla Türkiye'nin yeniden gündemine oturan Ergenekon operasyonunu "Hitler, Mussolini, Stalin ve Humeyni" döneminde yaşananlara benzetti. Baykal, şu mesajları verdi:

SİYASİLEŞTİ: Ergenekon'u önce Danıştay saldırısı ile ilişkilendirmek istediler. Bu olmayınca siyasiler araya girdi. AKP yandaşı dinci medya bu konuyu pompalıyor. Tutuklamalardan önce şu şu tutuklanacak diye açıklamalar yapılıyor. Yani yargı süreci AKP yandaşı medya ile götürülüyor. Ne olduğu belli değil. Birilerinin kulaklarına fısıldanıyor, bağlantılar ortaya atılıyor. Kampanya sürdürülüyor.

BAŞBAKAN BASIN SÖZCÜSÜ: Başbakan "İddianamenin sonuna geldik, yakında iddianame çıkacak" diyor. Sanki bu davanın basın sözcüsü. Bu vahim bir tablo. AKP derin devletini hukukileştiriyor. "Artık kadrolaşma dönemi bitti, kuşatılma dönemi geldi" demiştim. Emniyete, yargıya, basına yönelik sistem geliştiriliyor. Buradaki olay hukuktan çıkmış, başbakanın davası olmuş.

HİTLER, STALİN BENZETMESİ: Bu tür gözaltılar, hukuk dışı olaylar olağanüstü dönemlerde yapılabilir. Hitler Almanya'sında, Stalin Rusya'sında, Mussolini İtalya'sında ve Humeyni İranı'nda böyle tablolar görüldü.

ŞİMDİ ATATÜRKÇÜLER HEDEF: Gözaltılar ve yargılamalar Türkiye'de de cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanmıştır. O zaman Cumhuriyete, laik rejime karşı çıkanları etkisiz kılmak için yapılmıştır. Simdi Atatürkçüler, laik cumhuriyete inanlar bu saldırıların hedefi haline geldi.

İŞ DÜNYASINA UYARI: Yeni anayasa diyenlerin kulağına küpe olsun bunlar. 'Emekli askerler, gazetecilerle sınırlı kalır' diye düşünen İstanbul'un tuzu kuru çevrelerinin kulaklarına küpe olsun. Nerede duracağı belli olmaz. Ya teslim olursun ya da ezer geçerler. Ya da onları ezemez hale getirirsin.