kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Atina yerine Ayaş'a dut yemeye gitti"

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında başkan yardımcısı olmasına karşın Atina'da yapılan Sosyalist Enternasyonal'a gitmeyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi. Erdoğan, "Atina yerine Ayaş'a dut yemeye gitti" diyen Erdoğan, şu mesajları verdi:

* Türkiye'de ak olana kara demeye, berrak suları bulandırmaya azmetmiş olan CHP'nin dünyadan gördüğü tepkiler çok anlamlıdır. Kendi hesabını veremeyenler, bu millet adına kimseden hesap soramaz.

* Sayın Baykal Sosyalist Enternasyonal'e katılamıyor. Diyor ki Baykal, 'Sosyalist Enternasyonal'e gidersek ayıplarımızı yüzümüze vururlar, demokratik olmadığımızı söylerler, sosyal demokrasi ile hiç alakamız kalmadığını söylerler, solculuk iddiasının boş olduğunu, bugünkü CHP'nin esasen otoriter bir yönetimden yana olduğunu söylerler'. Belki de Baykal'ın ikide bir kürsüye çıkıp göğsünü döve döve halka niye yumruk salladığının hesabını sorarlar.

* Evet Baykal bu yüzden Atina'ya gidemedi. Ardından da hemen Ayaş'ta dut yemeye gitti. Tabii bu da çok anlamlıdır. Şimdi soruyorum, başkan yardımcısı olduğu kurumda kendi ülkesini bile savunamayan Sayın Baykal nasıl olur da en çetin siyasi müzakerelerin yapıldığı ortamlarda Türkiye'yi savunabilir. Ortada hazin bir siyasi parti tablosu var. ANKARA