kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

İstikamet Çeşme!.. Festival başlıyor!..

Çeşme Deniz ve Müzik Festivali bugün başlıyor.. Bu demektir ki, Abbas yolcu. Hafta sonunda Çeşme'deyiz, merak etmeyin, yazılar aksamayacak yani..
Ege TV ve Çeşme Belediyesi el ele verip festivali yıllar sonra canlandırdılar..
O ilk Çeşme festivallerini hatırlıyorum da.. O hızla devam etse, şimdi nerelerdeydik?.. Ama zamanında seçim kazanan CHP Belediyeleri "Bu burjuva eğlencesi" dediler ve işi bitirdiler. Yazık ettiler..
Yıllar sonra, sil baştan, sıfırdan başladık. Ama hiç değilse başladık..
Tabii, Çeşme, festival deyince, İsmail'i anmamak mümkün mü?..
Benim Sevgili Dostum İsmail Denizli'yi pazar günü kaybettik.. 80'li yıllarda her Çeşme Festivali'ne gider, başından sonuna bir hafta kalırdım.. İsmail'de kalırdım.. Captain Otel'de.. Mustafa Hocam'la, ağabeyi İsmail'indi otel. İsmail işletirdi..
Nasıl koşardı beni mutlu etmek için.. Bir defasında hiç unutmam.. Wimbledon var, ama benim odadaki televizyonda naklen yayın yapan kanal yok.. O zaman imkânlar öyle kısıtlı ki..
"Yahu İsmail" dedim, kahvaltıda.. Öldü, bitti, paralandı.. Ertesi gün Wimbledon otelin lobisindeki büyük ekrandaydı..
Ne can, ne neşeli bir Çeşmeliydi İsmail.. Nur içinde yatsın. Mekânı cennet kesin..
Mustafa Hocama ve tüm aile ve dostlarına da başsağlığı..
Çeşme'de Sheraton'da kalacağım tabii, geçen yılki gibi.. Bu ülkenin en harika turizm tesislerinden.. Hele spası muhteşem.. İşletmesiyle de örnek.. Ama bilirsiniz, Türk'ün düşmana ihtiyacı yok..
Şımarık bir gurup plajına gitmiş otelin. Bir yığın çiğlik.. Sonra da bir gazeteci dostları var İstanbul'da onu aramışlar, karalarını çalmak için.. Müthiş yazar ya.. Oteli, itham edilenleri aramadan kaleme sarılıp, çamurları gerçek gibi yazmış, benim adımı da vererek.. Muhterem, meğer benim tavsiye ettiğim yerlerin üzerini çizermiş. Sheraton'u da çizmiş.. İyi de etmiş.. Öyleleri, böyle yerlere yakışmazlar zaten..
Ergun dün "Bodrum boş, Mikonos dolu, niye" diyordu..
Niyesi işte bu.. Bizde iyi iş yapanı ayağından aşağı çekerler.. Yunanlı, Allahın kayasını cennet diye satarken!..