kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bunlar maganda falan değil!..

Bugün Perşembe.. Aslında spor köşesi yapmam gerek.. Ama dün geceki maçı izlemekte yarar var diye düşündüm. Bir şey söylemem gerekirse bir hafta beklemesin. Yani..
Sporu yarına bıraktım..
Yarın da.. Spor her şeyle birbirine karıştı son günlerde zaten.. Her şeyin de önüne geçti.. Ülkedeki bölünme havasını bile geride bırakıp, kucaklaşmaya başladık.. Aslında o kadar önemli bir gösterge ki bu..
İşler iyi giderse ayrılık olmaz..
Şimdi siz hadi pırıl pırıl bir Doğu yapın.. Oradaki yaşam tarzını gıpta edilecek düzeye getirin de, ırkçı, ayrılıkçı çıksın silahlı, ya da oylu taraftar bulsun..
Kazanmak güzel şey, kazanırken kaybetmek olmasa..
Mideyi bulandıran, maganda adını verdiğimiz, aslında magandalıkla alakası olmayanların işleri.. İçlerinde milletvekilleri var, bakanlar var. Hem de Amerika'da üniversite bitirmiş, köy ve kasaba ağaları var.. Valiler, polis şefleri var. Maganda deyip olayı eğitimsiz, görgüsüz köy ve kenar mahalle tiplerine bağlamayalım.. Kimseyi de yanıltmayalım.
İşin öyle farkında değiliz ki, güya rezillikle mücadele edecek Fatih Terim basın toplantısında "Lütfen kutlamaları gelenek ve göreneklerimize göre yapalım" diyor..
Yahu Fatih Hoca.. Kazanınca silah sıkmak, kutlamayı tabanca tüfek ne bulursan saydırarak yapmak bizim geleneksel işimiz.. Kökleri törelerde..
Düğün mü?.. Saydır!.. Sünnet mi?. Saydır.. Ağanın oğlu Amerika'dan doktor mu dönmüş?. Saydır!.. Eğlence, kutlama mı?.. Saydır!..
Vaz geçilmesi gereken şey töre.. Töreden vaz geçmek kolay mı?..
İşin yolu, caydırıcı ağır cezalar koymak.. En ağır..
Mesela.. Herhangi bir kutlama için, kullanılan değil teşhir edilen, yani gösterilen silahı derhal müsadere edeceksin. Mahkemesiz falan. Polis el koydu mu, silah devlete yazılacak. Geri vermesi mümkün değil..
Kutlama için silah teşhir eden, ya da kurşun atanlara, ağır cezalar koyacaksın. Bunu yapanlar kamu görevlisiyse, milletvekili, bakan, polis, asker falansa cezalar katlanacak. Kamu görevinden men, seçilme hakkının kaybı falan koyacaksın.
Bulundukları yerlerde silahlı kutlamayı engellemeyen, seyirci kalan kamu ya da sivil toplum liderlerine de ağır cezalar vereceksin ki engel olsunlar..
Böyle bir yasayı Meclis'ten geçirir, yürürlüğe koyar ve uygulamaya başlarsak, zaferleri kana boyamanın, her kutlamada bir yığın masumum ölmesi, ya da sakat kalmasının önünü alırız.
Bunu kim yapacak peki?.
Tabii ki, İktidar Partisi.. Teklifi onlar hazırlar, hükümet tasarısı olarak Meclis'e sunarlarsa, öncelikli görüşülür. Anayasayı bile değiştirecek sayıları olduğuna göre, bir günde geçer. Çankaya'da ne bekliyor ki?. Bir haftada iş biter..
Yani?..
İş şimdi, Adalet Bakanı M. Ali Şahin'de.. Fevkalade inandığım, sevdiğim, saydığım, dostlarım arasındaki AKP'lilerden biridir Şahin..
Spor bakanlığı da yaptı. Yani aynanın öte yanını da biliyor.
İsterse yapar!..
İstemezse.. Niye istemesin ki!..