kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

300 noktada çile

Hasan ERŞAN SABAH
İGDAŞ, İSKİ, Türk Telekom ve BEDAŞ yaz boyunca şehrin 300 ayrı noktasında alt yapı çalışması gerçekleştirecek. Yol Bakım Müdürlüğü ise asfaltlama yapacak..
Okulların kapanmasıyla birlikte İstanbul genelindeki yol, altyapı ve bakımonarım çalışmaları yoğunlaştırıldı. Yaz boyunca devam edecek olan çalışmalar kapsamında İGDAŞ, İSKİ, Türk Telekom, BEDAŞ 300 ayrı noktada koordineli olarak alt yapı çalışması yapacak, Yol Bakım Müdürlüğü ise 5 bin kilometrelik İstanbul yollarında asfaltlama gerçekleştirecek. Belediyenin yürüteceği çalışmalarda 3 milyon 500 bin ton asfalt kullanılacak. Gece çalışmalarında kullanılacak iş makineleri, trafik yoğunlaşmadan önce şantiye bölgesinden TIR'larla taşınıp trafiği aksatmaları önlenecek. Yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan tüm yolların rehabilite edilmesi amaçlanıyor. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Alt Yapı Koordinasyon Müdürlüğü İstanbul'un 80 ana cadde ve viyadüklerinde asfaltlama ve altyapı çalışması başlattı. Bu yıl ilk defa "taşımalı sistem"le asfaltlama çalışmaları başlatıldı. Çalışmalarda kullanılan silindir, iş makineleri, greyder, asfalt kazıma ve serpme araçları taşıma sistemle çalışmalar bittikten sonra, bölgeden uzaklaştırılacak.

İKİ BİN KİŞİLİK EKİP
İstanbul'daki yaklaşık 5 bin kilometre uzunluğundaki yollarda gece asfaltlama çalışmaları yapacak. Trafiğin aksamaması için çalışmalar saat 23.00-06.30 saatleri arasında yapılacak. Gece çalışmalarında özel aydınlatma, ışıklı trafik yönlendirme işaret ve levhaları kullanılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 225 ekip, 2 bin kişi ile tüm ana ulaşım yollarında çalışma yapacak. Çalışmalarda 1 milyon metrekare sathi kaplama ve 250 bin metrekare bitümlü harç kaplama ve 3 milyon 500 bin ton asfalt kullanılacak.