kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bağcan albümünde, şehit çocukları için 'Bir Yetim Türküsü' adlı bir parça okuyor.

Bağcan, Hrant Dink'in anısına 'Güvercinleri de Vururlar' diyor

Protest müziğin sevilen sesi Selda Bağcan, yeni albümüne isim veren 'Güvercinleri de Vururlar' adlı parçasında gazeteci Hrant Dink'i anıyor. Parçanın çarpıcı sözleri ve etkileyici müziği Şehrazat'a ait.....
Protest müziğin önde gelen seslerinden Selda Bağcan, 4 yıl aradan sonra 'Güvercinleri de Vururlar' adlı yeni albümüyle hayranlarının karşısına çıkmanın heyecanını yaşıyor. 1971 yılında ilk 45'liğini çıkardığından bu yana, özgürlükçü mesajlar içeren parçalarıyla yurtiçinde de, yurtdışında da adını duyuran ünlü sanatçı, yeni albümünde de alışılagelen çizgisinden ödün vermiyor.

ŞEHRAZAT HAZIRLADI
Bağcan'ın yeni albümüne ismini veren parça, insani bir hayata davet düşüncesinden hareketle hazırlanmış. Gazeteci Hrant Dink'in suikaste uğradığı gün, Şehrazat tarafından yazılıp bestelenen şarkı, 'Ah o namert avcılar var ya, özgür özgür uçarlarken güvercinleri de vururlar' şeklindeki sözleriyle dikkat çekiyor. Bir şiirle süslenen şarkı, Bağcan'ın yorumuyla barış, özgürlük ve kardeşlik üzerine yakılmış evrensel bir ağıda dönüşüyor.

'SARI GELİN'İ DE OKUYOR
Ünlü şair Behçet Necatigil'in unutulmaz şiiri 'Sevgilerde'yi de besteleyip şarkı haline getiren Bağcan'ın 10 parçalık albümünde, çeşitli yörelerden türküler ve Kürtçe halaylar da yer alıyor. Ünlü sanatçının 40 kişiden oluşan Sayat Nova korosunun eşliğinde seslendirdiği 'Sarı Gelin' adlı türkü de, albümün dikkat çekici parçalarından biri.
Haberin fotoğrafları