kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Deniz mahsullü makarna

Karidesleri haşlayıp, kabuklarını ayıklayın. Dil balığını haşlayıp uzun uzun kesin. Bir tencereye sarmısakları, domatesleri, zeytinyağını, kıyılmış maydanozun yarısını koyup 5 dakika pişirin. Tuzu, biberi, haşlanmış balıkları koyup karıştırın, altını söndürün. Makarnayı bol suda 15 dakika haşlayın, süzün. Soğuk sudan geçirmeyin. Balıklı sosa ilave edip harmanlayın, kalan maydanozu serpin hemen servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 250 gram karides

* Yarım paket burgu makarna

* 250 gram dil balığı filetosu

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

* İnce kıyılmış bir demet maydanoz

* Karabiber

* Tuz

* Kekik

* 2 adet küp küp doğranmış domates

* 1 demet ince kıyılmış taze sarmısak