kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

James aksiyonun üstesinden iyi geldi! üstesinden iyi geldi!

Angelina Jolie ve James McAvoy'un başrollerini oynadığı 'Wanted' cuma günü vizyona giriyor. Jolie, hamileliğinden önceki son filmi 'Wanted'da rol arkadaşı McAvoy'a övgüler yağdırdı: "James aksiyon yıldızlarına taş çıkartan bir oyuncu oldu"..
İLİŞKİLİ HABERLER
James aksiyonun üstesinden iyi geldi! üstesinden iyi geldi!
Başrollerini Angelina Jolie, James McAvoy ve Morgan Freeman'ın üstlendiği, Mark Millar ile J.G. Jones'ın yazdığı aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlanan 'Wanted' bu cuma dünya sinemaları ile aynı anda ülkemizde de vizyona giriyor. 65 milyon dolarlık bütçesiyle dikkat çeken filmin yönetmen koltuğunda Kazakistan doğumlu Timur Bekmambetov oturuyor.

ROLE ALIŞKIN DEĞİLİM
'Gece Nöbeti' ve 'Gündüz Nöbeti' filmleriyle kendisinden söz ettiren yönetmen 'Wanted' ile Hollywood'a da transfer oluyor. Beyazperdede sınırları zorlayacak bir yönetmen aradıklarını belirten yapımcı Mark Platt, "Timur'un çalışmasının yaşattığı sinemasal deneyim ve görsel dil, son derece farklı ve olağanüstü olduğu için onun sesinin tüm dünyada işitilmesi gerektiğini anladım" diyor. Filmde Wesley rolünde İskoçyalı aktör James McAvoy kamera karşısına geçti. Wesley rolü için teklif geldiğinde bu fikre kolay alışamadığını söyleyen genç aktör, şöyle konuşuyor: "Kendimi bu tarz rollerde görmeye alışkın değilim. Aktörlüğümü bir yana bırakın, bir sinemasever olarak böyle rollerde hep dev cüsseli oyuncuları görmekten bıkmıştım. Beni seçtikleri için memnunum."

KONSEPT BAŞTAN ÇIKARDI
Filmdeki gizli örgüt Fraternity'nin başkanı rolünde de Morgan Freeman yer alıyor. Morgan Freeman'in filmle ilgili yorumu şöyle: "O kadar çok filmde oynadım ki, artık farklı şeyler denemek istiyordum. 'Wanted'ı okuduğum zaman konseptinin baştan çıkarıcı olduğunu; Timur'un ilginç bir yönetmen olduğunu gördüm ve teklifi kabul ettim." Fraternity örgütünde Sloan'ın sağ kolu konumundaki Fox'a Angelina Jolie hayat veriyor. Angelina Jolie, portresini çizdiği karakteri şu sözlerle tanımlıyor: "Fox inandığı işi sonuna kadar yapar ve hiçbir duygu belirtisi göstermez." Jolie rol arkadaşı James McAvoy'a övgüler yağdırarak şöyle konuşuyor: "Bence bu filmin en güzel yanı, James McAvoy'un bir aksiyon kahramanı olarak ortaya çıkmasıdır. Sonuçta o aksiyon filmlerinin starlarından birisi değil. Ancak bu filmde kahraman olarak karşımıza çıkarak izleyiciye hoş bir sürpriz yapıyor."
Haberin fotoğrafları