kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dilek Hanif, "Kimsenin ne yaptığı, ne söylediği beni hiç ilgilendirmez" dedi ve ekledi: "Herkesi dinlerim ama benim bir hedefim vardır ve oraya doğru yürürüm."

Bir gün tüm dünya beni ayakta alkışlayacak!

Esin ÖVET/MAGAZİN
Ünlü modacı Dilek Hanif, en büyük hedefinin özgün tasarımlar yaparak dünya genelinde Türkiye adına fark yaratmak olduğunu söyledi..
Gazetemizin moda yazarı ve ünlü tasarımcı Dilek Hanif, sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiğini belirterek, "Çocuklar ve kadınlarla ilgili inandığım projelerde olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Hanif, modadaki iddiasını ise şu sözlerle ortaya koydu:

'HAVAYA GİRDİ' DEDİLER

"Kendi adımı marka yaptığım zaman insanlar bana 'Sen Armani misin? Havalara girme' dedi ama sonra hepsi ayakta alkışladı. Bir gün tüm dünya beni alkışlayacak. Dilek Hanif dünya markası olacak. Ülkem adına bunu tek başıma başaracağım."

* Kendi kültürümden yola çıkmaktan çok mutlu oluyorum. Bir marka yaratmanın özgünlüğüne

inanıyorum. Paris'e ilk gittiğimde Osmanlı'dan yola çıkmamın tek nedeni de buydu. Farklı bir şey ortaya koyup, kendimden söz ettirmeliydim.

NEDEN OLMASIN?

* 18 yıl önce bu işe başlarken herkes markana 'Bir Fransız, İtalyan ismi koy' dedi ama ben karşı çıktım. 'Bu ülkede iyi bir iş yapılırsa insanlar sahip çıkar' dedim. İnsanlar 'Kendini Armani mi zannediyor? Hemen havaya girdi' demişti. Armani değilim ama neden olmasın?

* Sekiz yıl Hülya Avşar'la çalıştım. Her hafta programına kıyafet hazırladım. Bu gerçekten zor ve son derece disiplin gerektiren bir işti. Hülya Avşar'ın benimle yollarını ayırdığını bir gazeteciden duydum. Bunu ben gazetecilerden değil, direkt kendisinden duymayı tercih ederdim.

*
Hülya ile herhangi bir küslüğümüz yok, ikimiz de medeni insanlarız. Ama belki Hülya Avşar'dan sonra hayatımda bir şeyler kötü gitseydi, onunla küs kalırdım. Kendinizi hep aşarak gittiğiniz için öyle bir şeylere küsmüyorsunuz artık...

KADINLARI İYİ TANIRIM
* 'Hülya Avşar'ın modacısı' olarak anılmak beni hiç rahatsız etmedi. Benim kendime çok fazla güvenim var. Bugün hayatımda Hülya Avşar yok ama Dilek Hanif hâlâ var.

*
Ben özellikle Türk kadınını çok iyi tanıyorum. Teknik olarak son derece donanımlı bir atölyeye sahibim ve çok iyi bir ekiple çalışıyorum. Şu anda ben bir kırmızı halı koleksiyonu çıkartırım ve dünya jet sosyetenin giyeceği bir şey yapabilirim. Ama ben bunu değil özgün bir şey yapmak istiyorum.