kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alevilerden 2 Temmuz çağrısı

Yeni Haber
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas katliamının yıldönümü olan 2 Temmuz'da bütün Alevi örgütlerini, sol siyasi partileri, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, odaları, baroları Sivas'ta Madımak Oteli önünde buluşmaya çağırdı.

Gümüş, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas'ta yaşananların tarihe karanlık bir sayfa olarak eklendiğini belirterek, daha sonra Madımak Oteli'nin müze haline getirilmemesinin Alevilerin canını yaktığını ve ruhlarını incittiğini ifade etti. Madımak'taki insanlık dışı kıyımın vicdanlarda yarattığı utancın temizlenmesinin sadece Alevilerin sorunu olmadığını kaydeden Gümüş, "Madımak Katliamı'yla yüzleşmenin ve gerçek faillerin bulunmasının gerekliliğine inanıyor, 2 Temmuz'un unutulması halinde farklı kimlik ve inançtaki her insanın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin artarak devam edeceğini görüyoruz" dedi.

Türkiye'nin bu utancı temizlemesi için Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi, katliamın karanlıkta kalmış gerçek faillerinin bulunması ve Alevilerden özür dilenmesi gerektiğini vurgulayan Gümüş şöyle dedi:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Temmuz'da Madımak Oteli'nde karanfillerimizi bırakıp kaybettiğimiz değerleri anacağız. Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha göstereceğiz. Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe inanları, Alevi örgütlerimizi, sol siyasi partilerimizi, sendikalarımızı, demokratik kitle örgütlerimizi, odalarımızı, barolarımızı, emek ve demokrasi güçlerimizi kısacası ülkemizin vicdanını 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü Alanları doldurmaya, Sivas'ta Madımak önünde buluşmaya davet ediyoruz."

(ANKA)