kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'CIA ajanı' kadın için yakalama emri çıkartıldı

SABAH
PKK adına suç işlemek ve örgüt propagandası yapmak suçundan tutuklu bulunan DTP Batman İl Teşkilatı "İnanç Komisyonu" üyesi 14 kişinin dava dosyasında adı geçen ve Amerikan Gizli Haber Alma Teşkilatı CIA üyesi olduğu öne sürülen Barbara Anna Lakeberg için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı "yakalama emri" çıkardı. Batman'daki nevruz kutlamaları sırasında terörist başı Abdullah Öcalan ve Said Nursi posterleri açıp yasadışı slogan attıkları için tutuklanan sanıklarla ilgili davada adı geçen ABD'li Lakeberg artık her yerde aranıyor.

YÜKLÜ PARA HAREKETİ
Sanıklardan cemaat lideri Hüseyin Bulut ve yardımcısı Aydın Tunçyüzlü'nün, Amerikalı Lakeberg adlı kadın ile bağlantıları olduğu öne sürüldü. İyi derecede Kürtçe konuşabilen Lakeberg'in Kuzey Irak'tan sonra Diyarbakır'da da İnsan Hakları Derneği açmak için sanıklardan yardım istediği belirlendi. Banka hesap hareketlerinde yüklü miktarda para tespit edilen Tunçyüzlü'nün evinde bulunan ve Lakeberg'in kaleme aldığı mektup da kadın ile ilgili dosyaya delil olarak konuldu.

MEKTUP ÇIKTI
Barbara Anna Lakeberg kendi el yazısıyla yazdığı mektupta, "Sizin için önemli olan bir ülke ya da toprak parçası var. Afrika ile aynı şekle sahip sizin için çok önemli olan bir yer var bu toprakların ortasında. Kendiniz için önemli olan bir iş var bu topraklarda" ifadelerini kullanıyor. Konuyla ilgili diplomatik girişim başlatmak için Adalet Bakanlığı da ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak Lakeberg'i sordu ve ayrıntılı bilgi istedi.