kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genelkurmay iddiaları yalanladı

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, bugünkü Taraf Gazetesi'nin 'Yargı ordu seviyesine çekilecek' başlıklığıyla mahşetten verdiği haberde ifade edildiği gibi bir belgenin, komuta katı tarafından onaylanan belgeler arasında

Genelkurmaş Başkanlığı'nın resmi internet sitesi www.tsk.mil.tr isimli internet sitesinde yer alan açıklamada, şöyle denildi: "Bir günlük gazetenin 20 Haziran 2008 tarihli baskısında, Genelkurmay Başkanlığı'na ait olduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bilgi destek planını ihtiva ettiği iddia edilen bir belge ve bununla ilgili haberler yayımlanmıştır. Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarında, Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve kollamakla görevli olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bazı çevrelerin ucuz propagandalarından etkilenmeyecek kadar güçlüdür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Genelkurmay açıklamasında, siyaseti ve sivil hayatı planlamayı amaçlayan bir belgenin varlığının kesin bir dille reddedilmemiş olması dikkat çekiyor. Açıklamada, belgenin varlığı yalanmanmıyor, sadece böyle bir belgenin komuta katı tarafından onaylanan belgeler arasında bulunmadığı ifade ediliyor.

CİHAN