kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Okullarda e-torpil dönemi

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve eğitimde şeffaflığın sağlanması amacıyla uygulamaya koyduğu e-kayıt'ta, MEB'de görevli birim amirlerinin "torpil" yaptırdığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, bakanlık birimlerine gönderdiği yazıda, başta bakanlık personeli olmak üzere "e-kayıt"ta torpil yaptırılmamasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontenjan tespitlerinin daha iyi yapılması ve eğitimin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla tüm okullarda bu yıl uygulamaya koyduğu elektronik ortamda öğrenci kaydı (e-kayıt) uygulaması "torpile" yenik düştü. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül tüm bakanlık birimlerine gönderdiği 0.37.02.00/832 sayılı 18 Haziran 2008 tarihli yazıda, e-kayıt sırasında bakanlık personelinin "aracılık" yaptığını ve bu duruma son verilmesi gerektiğini bildirdi.

MEB MÜSTEŞARI ÖZGÜL: "BAKANLIK AMİRLERİ ARACILIK YAPIYOR"

Özgül, gönderdiği yazıda, e-kayıt sistemine eğitim-öğretimin kalitesinin artırılması, okul kayıt bölgesinin ve öğrenci kontenjanlarının tespitinin yapılması amacıyla geçildiğini belirterek, e-kayıt ile ulaşımda zaman tasarrufunun sağlandığına işaret etti. Özgül, "Ancak, elektronik ortamda yapılmakta olan kayıtların zaman zaman amaç, ilke ve esaslarına uygun olmayan taleplerle Bakanlığımızın birim amirlerince ya da yardımcı personel ve diğer amirler tarafından tavassutta bulunulduğu görülmektedir" uyarısında bulundu. Özgül, e-kayıt sisteminin düzenli ve sağlıklı işleyebilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı personelinin gerekli titizliği göstermesini isteyerek, "Okullarımızın şeffaflık ve objektiflik ilkeleri doğrultusunda yapmakta olduğu elektronik ortamda öğrenci kayıtları ile ilgili aksamalara neden olacak davranışlardan kaçınılması, konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle rica olunur" açıklamasında bulundu.

(ANKA)