kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Fişli' vali yardımcısı 100 bin YTL istiyor

Mürsel ACAY SABAH
2006 yılında SABAH'ın duyurduğu fişleme skandalının mağdurlarından Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, Jandarma Genel Komutanlığı aleyhine 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı..
Diyarbakır Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Aydın, "Nurcu" diye fişlendiğini savunarak Jandarma Genel Komutanlığı hakkında 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı. SABAH'ın 31 Mart 2006'da "Jandarma valiyi de hâkimi de fişledi" manşetiyle duyurduğu, jandarmanın, Diyarbakır'da vali, vali yardımcıları, bazı kamu kurum ve kuruluş amirleri ile hâkim ve savcıları da fişlediği haberi mahkemeye taşındı.

GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR
Jandarmanın, "Kamu Personel Durum Çizelgesi" adı verilen fişleme belgelerinde, o dönemde Diyarbakır Valisi olan şimdiki Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile vali yardımcıları, kaymakamlar, savcılar ve hâkimlerin adı yer almıştı. Fişlendiği iddia edilen ve kendisi için, "Bir yıldır görev yapıyor. Siirt Vali Yardımcılığı görevindeyken Kastamonu'ya tayini çıkmış, buradaki görevine başlamadan tayinden sarfınazar edilerek Diyarbakır iline tayin edilmiştir. Nurcu görüşe sahiptir' denilen Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, halen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Sur Belediye Başkan Vekilliği görevlerini de yürütüyor. Aynı zamanda hukukçu da olan Aydın'ın Diyarbakır 1'inci İdare Mahkemesi'nde önce Jandarma Genel Komutanlığı aleyhine açtığı 100 bin YTL'lik tazminat davasında mahkeme, davanın jandarmanın bağlı bulunduğu İçişleri Bakanlığı aleyhine açılması gerektiğini belirterek hasım düzeltmesi yaptı.

BELGELERİ VERDİ
Aydın, halen devam eden dava için mahkemeye 2006 yılında kendisine imzasız gönderildiğini belirttiği fişleme belgelerini de iletti. Aydın konu ile ilgili "Konu hukuk sürecinde. Bu nedenle bir şey söylemem yanlış olur" dedi. Genelkurmay Başkanlığı o dönmede fişlenme olayını yalanlamış ve söz konusu emirlerin hiçbir şekilde kişilere ilişkin bilgi talebi içermediğini ifade etmişti.