kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Metin Şentürk, denizle iç içe olmayı çok sevdiğini belirterek, "Deniz benim için terapi merkezi gibi" dedi.

Yakında şarkılarımı internette satacağım

ÖZLEM AVCI
'Zamanda Yolculuk' adlı nostaljik bir albüm çıkaran Metin Şentürk, planlarını açıkladı: Çok yakında şarkılarımı kendi sitemden satacağım. İnsanlar CD almak yerine beğendiği şarkıyı 1 YTL'ye dinleyecek..
Bir yıl aradan sonra 'Zamanda Yolculuk' isimli albümü ile hayranlarının karşısına çıkan Metin Şentürk, 'dünya hız rekorunu kırmak için' tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Evliliğinin ikinci yılını geride bıraktığını anlatan Şentürk, bundan sonraki albümünün şarkılarını ise internet sitesinden satışa çıkaracağını da açıkladı. En kısa zamanda baba olmayı planladığını belirten Metin Şentürk, hem müzik hayatı hem de özel hayatına dair konuştu.

BENDEN DİNLESİNLER
* Nostaljik şarkılardan oluşan yeni albümünüz Metin Şentürk'e göre alışılmadık bir tarz değil mi?
Bu benim 16'ncı albümüm. Diğerlerinde hep kendi şarkılarımı okurdum. Bu albümde ise tam tersi, 1970-80'li yılların pop şarkılarını seslendirdik. Ferdi Özbeğen'in, Nilüfer'in, Sezen Aksu'nun, Banu'nun yorumladığı şarkıların yanısıra Oscar Harisson'un İngilizce bir parçasını da koyduk. İngilizce olarak söyledim. Albümde bir de söz ve müziği bana ait olan 'Kalbim Ağrıyor'u seslendirdim. 'Bir Garip Yolcu', 'Unutulur' gibi 70'li yılların hit şarkılarını bir de benden dinlesinler istedim.

* Peki nostaljik bir albüm çıkarmak sizin fikriniz miydi?
Fikir Selim Çaldıran'dan çıktı, bana da çok sıcak geldi. İnşallah insanlara zamanda yolculuk yaptıracağız. 'Selam Söyle' ve 'Seni Terk Edeceğim' isimli iki şarkıya klip çektik.

* Başka bir sanatçının şöhret ettiği bir şarkıyı tekrar okumak kolay olmuyor değil mi?
Çok doğru. Başkası tarafından dinlenen ve ünlenen bir şarkının riski var tabii. 'Berbat etmiş' diyebilirler. Ama doğru seçim yapmışsanız, riski yoktur. Bundan önce Sezen Aksu'nun okuduğu 'Doymadım Doyamadım' isimli şarkıyı söyledim; benim bestem zannettiler. Oysa Aysel Gürel, Onno Tunç bestesiydi. Sezen bana bir şey demedi ama kime ne dedi bilmem. (Gülüyor)

İNGİLİZCE DERSİ ALIYORUM
* Peki hayat nasıl gidiyor? Sizi biraz kilo almış gördük, evlilik nasıl gidiyor?
Ben aynaya bakıyorum hiç öyle görmüyorum, hala eskisi gibiyim. (Gülüyor) Aslında haklısınız... Görüşmediğimiz bir yıl boyunca kilo aldım. Kaset çok zamanımı aldı, evliliğimin de ikinci yılı... İngilizce bilmemek beni çok üzüyordu, İngilizce dersleri aldım. İnsan hayallerinin peşinde koştuğu sürece onlar gerçekleşiyor. Bir yıldır ders alıyorum, İngilizcem yılbaşına kadar daha iyi olacak.

* Sizin hiç bitmeyen bir enerjiniz var. Hayatı güleryüzlü yaşıyorsunuz. Bu enerjinizi nerden alıyorsunuz?
Ben anormal olduğum için (Gülüyor) bütün enerji anormallikten geliyor. Sürekli albüm çıkarıp, piyasada olmama gelince; ben bir markayım. Marka olunca insan dükkanı kapatamaz. Ayakta durmak zorundasınız. Her şey yolundayken herkes her şeyi yapar. Önemli olan bu zor dönemlerde işleri devam ettirmek...

* Sadece iş anlamında sormamıştım...
Ben hayatı çok seviyorum. Herkese de her fırsatta 'Hayatta iki tane en önemli şey vardır. Biri nefes almak, diğeri vermek' mesajını veriyorum. Onun dışındaki her şey boş. Her şeyin değerini bilmek durumundasınız. İnsanlar trafik kazası geçirir kör olur, topal olur, işini kaybeder, evi yanar, 'Neden ben?' der... Para çıkar, işleri iyi gider o zaman 'Allahım neden ben?' demezler.

'NİYE BEN?' DEMEDİM
* Sizin bazen 'Neden ben?' dediğiniz olmuyor mu?
Hiçbir zaman 'Neden ben?' demem, 'Neden ben olmayayım ki?' derim. Bir dakika sonrasını bilmediğim bir şeye niye ciddi bağlanayım ki? Benim en ciddi bağlantım karım. Ama bu arada da hayatın benimle dalga geçmesine izin vermiyorum, hayatla ben dalga geçiyorum. O zaman herşey çok daha kolay oluyor. İnsan her zaman bir adım daha kötüsünü düşününce haline şükrediyor. Mesela ben geceyi kötü geçirmiş olsam da 'Güzel bir gün... Harika bir gün' diye şarkı söyledim.

* Müzik dünyasına dönersek, artık tek şarkılık satışlar başladı. Piyasadan umutlu musunuz?
Benim umudum ileriye dönük. Bugün yarın çok bir şey olacağına zanetmiyorum. Bu saatten sonra herkes kendi sitesinden satışlar yapacak. CD çıkarmayacaksın, bir sistem kuracaksın, klibini de şarkını da sitende satacaksın. Beğenen sitene girecek, o şarkıyı alacak. Ben önümüzdeki dönem o sistemi kuracağım. Tanıtımımı yapıp, klibimi çekeceğim. Artık insanlar siteden isteği şarkıya parasını ödedikten sonra CD basacak. Şu anda o siteyi başlattım.

* Peki bu sistemin prosedürü nedir? Her isteyen yapabilir mi?
Şu an bankalarla anlaşmanız gerekiyor. 10 milyona CD almayacaksın da, 1 YTL'ye tek şarkıyı indirebileceksin... Bu sistem bana çok doğru gelmiyor ama mecbur kalınca yapmak zorunda kalıyoruz. 'metinsenturk. com.tr' adresli sitemi ayrıca engelli vatandaşlar için yeniden hazırlatıyorum. Görme bozuklukları olanlar için değişik menüler yapıyoruz.

* Şarkıcılıktan emekli olmayı düşünüyor musunuz?
Emekli olacağım tabii ki... 3-5 sene sonra İstanbul'u terk etmeyi düşünüyorum. Bakalım, göreceğiz...