kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkçe başlık attılar: Sizin kadar sevindik

Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı, dış basında geniş yer buldu. Alman Bild gazetesi Türkçe "Sizin kadar sevindik" derken İspanyol basını Türkiye'nin sürpriz yaptığını yazdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkçe başlık attılar: Sizin kadar sevindik
* İTALYA
Viyana yolcuları
LA GAZZETTA DELLO SPORT:
Maç sonucunu "Cech gafleti, Türkiye tarih yazdı" başlığıyla duyurdu. "70 milyon Türk zihnen Viyana yolcusu" yorumu yaptı.
CORRIERE DELLA SPORT: "Çek çılgınlığı. Nihat, Türkiye kahramanı" diye başlık attı. Türkiye'nin bu moralle çeyrek finali de geçebileceğini yazan Corriere dello Sport, "Türkler şimdi güçlü bir ekip olan Hırvatistan'la karşılaşacaklar. Ama bu çıldırtıcı moral sonrasında, sadece çeyrek finalle yetineceklerini söylemek zor" değerlendirilmesinde bulundu.
* FRANSA Türkiye yine mucize yarattı
L'EQUIPE:
"Türkiye çok uzaktan geldi" başlığıyla verdiği haberde "Nefes nefese maç" ifadesini kullandı.
LE FIGARO: "Çılgın bir maç" başlığıyla verdiği haberde "İsviçre'den sonra Türkiye bir kez daha mucizeye imza attı" dedi.
* İSPANYA
Nihat mucize gerçekleştiriyor
MARCA:
"Dünyanın en iyi kalecilerinden Cech'in kariyerindeki en büyük hatayı yaptığını ve Türkiye'ye tarihi zafer verdiğini" yazdı. AS: "Türkiye, Cech'in sayesinde 2- 0'dan öne geçmeyi başardı" ifadesini başlığına çıkadı.
SPORT: "Nihat, mucizeyi gerçekleştiriyor ve Türkiye'yi çeyrek finale sokuyor" başlığını attı.
EL MUNDO DEPORTIVO: "Türk mucizesi" başlığı altında "Türkiye, Avrupa Kupası'nın ilk büyük sürprizini yaptı" diye yazdı.
* İNGİLTERE
En müthiş 'geri dönüş'lerden biri
TIMES:
Türkiye'nin uluslararası futbol tarihinin "en müthiş geri dönüşlerinden birini" yaşadığını ve çeyrek finale taşındığını yazdı.
TELEGRAPH: "Türkiye hayal edilebilecek en dramatik şekilde tarih yazdı."
INDEPENDENT: Nihat'ın çifte golünün Çekler üzerinde yarattığı şoku vurgulayan bir başlık kullandığı yorumda, ÖSS'ye katılan üç Türk futbolcunun sınavda kazansalar da kaybetseler de o günü unutmayacakları belirtildi.
* ALMANYA
Çekler galipken pataklandı
BILD: Türkçe olarak "Sizin kadar sevindik" başlığıyla yayımlandı. Türklerin sevinç ve coşkularını yansıtan fotoğraflara yer verildi.
BERLINER MORGENPOST: "Türkiye olağanüstü dönüşü başardı" başlıklı haberinde, Çek oyuncu Ujfalusi'nin, "Defansımıza çok fazla güvendik. Bunun cezasını çektik" cümlesine yer verdi.
BERLINER KURIER: "İnanılmaz, Çekler 2-0 galip durumdayken pataklandılar" başlığıyla çıktı.
* İSVİÇRE
Türkler inanılmaz bir iş başardı
BLICK SPORT:
Portekiz yenilgisinin ardından Fatih Terim'i döner olarak gösteren karikatürü yayımlayan gazete, Tribune De Geneve gazetesi ile ortak başlıklarında "Türkler inanılmazı başardı" dedi.
L'EXPRESS: "Cenevre'de Türk mucizesi" başlığını attığı haberinde "Türkler, Cenevre'de tarih yazdı, imkânsızı başardı" diye yazdı. * HOLLANDA
Cenevre'de korku filmi gibi maç
DE TELEGRAF:
"Cenevre'de korku filmi gibi maç" başlığıyla verdiği haberde, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki karşılaşmanın "büyük olay" olduğunu ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın "en unutulmayacakları" arasına girdiğini yazdı.
* MACARİSTAN
Çeklere Osmanlı tokadı attılar
HILD MAGAZİN: "50 yıl sonra Osmanlı tokadı Çeklerin suratında patladı" başlığıyla verdiği haberde, Türklerin 50 yıldır Çekleri yenemediğini ancak en önemli maçta bunu başardığını yazdı.
Haberin fotoğrafları