kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sokaktan zirveye

Ercan SARIKAYA-Güngör KARAKUŞ- Pervin METİN-Recai
Sokakta keşfedilen Arda 12 yaşında girdiği Galatasaray'ın altyapısında kişiliği ve futbolunu olgunlaştırdı. Takımını lig şampiyonu yaptı, milli takımı da sırtlıyor..
Avrupa fatihi Milli Takım'ın 'altın çocuğu' Arda, başarıya giden yolu 'sokak'ta yakaladı. 21 yaşındaki Arda Turan, annesi Yüksel, Galatasaraylı olduğu için adeta doğuştan Galatasaraylı olarak dünyaya geldi. Futbol macerası ise sokakta top koşturarak başladı. Mahalledeki kıvrak çalımları, Bayrampaşa Altıntepsi Kulübü'nün hocalarının gözünden kaçmadı. Ve baba Adnan Turan'ın iki oğlundan büyüğü olan Arda, yıldızlığa gidecek ilk adımı Altıntepsi Spor Kulübü'nün minik takımında forma giyerek attı. Kısa sürede takımının kaptanı olmayı başardı. Şimdi eski öğrencisiyle gurur duyan ilk hocası Sebahattin Cömert, bir yıldızın doğuşunu "Çok zeki ve kıvrak bir topçuydu. Gelecek vaat ettiğini gördük. Kendisinden iki yaş büyüklerle oynatıyorduk. Altıntepsi ile Sarıyer minik takımlarının Merter'de oynadıkları maç hayatının dönüm noktası oldu. Büyük bir yetenekti. Belliydi bir yerlere geleceği" sözleriyle anlatıyor. O dönemde Yahya Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi olan Arda'yı yıllarca annesi Yüksel, Galatasaray'ın Florya'daki tesislerine götürüp getirdi. Okul takımının da kaptanı olan ve 10 numaralı formasıyla herkesi kendine hayran bırakan Arda'nın hocası Mehmet Filiz ise o günleri şöyle anlatıyor: "Çok koşar, kıvrak çalımlar atardı. Formasını giydiği her takımın lider futbolcusu olmayı başardı. Bir maçımızda rakip takımın hocası 'sizin bu 10 numara yılan gibi kızan be' dedi. Başarısıyla çok mutlu oldum. O zaman Yahya Kemal'i sevindiriyordu şimdi tüm Türkiye'yi sevindiriyor. Bu günlere geleceği belliydi."

O BUGÜNÜ HEDEFLEMİŞTİ
Arda, liseyi Şehremeni Lisesi'nda okudu. Dünyaya gözlerini açtığı 3 katlı binanın giriş katındaki evinin bulunduğu Altıntepsi Mahallesi'nden hiç kopmayan Arda, hep 'sevecen ve efendi bir genç' olarak takdir topladı. Kendisine Hagi ve Emre Belözoğlu'nu örnek alan Arda, "Bir gün bu takımın değişmez adamı olacağım" diyordu. İlk kez 17 yaşında giydiği milli formayla top koşturduğu Avrupa Şampiyonası'nda bugün 21'inde İsviçre ve Çek Cumhuriyeti'ne attığı gollerle 'adını' futbol tarihine yazdırmayı başardı.
Haberin fotoğrafları