kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

25 bin kadın Türkiye'nin en büyük imecesine katılacak!

ECE SARUHAN
Profilo firması, 'Kapı Komşunuz Profilo' adlı bir proje başlattı. İl il dolaşacak olan yetkililer, kadınlara ev işlerine yönelik püf noktalarını öğretip, hediyeler dağıtacak. Projenin en önemli ayağını ise 25 bin kadının el ele vererek yapacağı 'kırkyama yorganı' oluşturacak.....
İki bine yakın bayisi ile Türkiye'nin dört bir yanında hizmet veren Profilo Dayanıklı Ev Aletleri; geniş ürün yelpazesi kadar, yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. 17 Ağustos depreminden sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte Diyarbakır'da bir ilköğretim okulu yaptıran firma, ardından Anne Çocuk Eğitim Vakfı ile beraber 'Okuma Yazma Bilgi Hattı ve Mezun Anneler' projesine liderlik etti. Geçtiğimiz üç yıl boyunca 'Profilo Buluşması' adı altında Türkiye'deki 34 ili ziyaret eden firma yetkilileri, 10 Haziran'da ise, 'Hanımlar Öğreniyor, Mahalleler Şenleniyor' sloganıyla 'Kapı Komşunuz Profilo' adlı bir aktivite başlattı. Hareket noktası Isparta olan etkinlik kapsamında Profilo ekibi; Afyon, Sandıklı, Dinar, Burdur, Muğla, Kütahya, Tavşanlı, Uşak, Çivril, Bilecik, Bozüyük ve İnegöl'e gidecek ve bu bölgelerdeki kadınlarla biraraya gelecek.

EN BÜYÜK YORGAN OLACAK!
Mutfak şeklinde tasarlanmış bir karavan ile semt pazarlarına uğrayacak olan ekip; hem firmanın ürünlerini tanıtacak, hem de ödüllü yarışmalar düzenleyecek. Etkinlik kapsamında birçok evin kapısı çalınacak ve kadınlardan kendilerine dağıtılan kumaşların üzerine ellerinin resmini çizmeleri istenecek. Bu kumaşların biraraya getirilmesiyle ise, bir kırkyama yorganı oluşturulacak. Etkinlik hakkında konuştuğumuz Profilo Pazarlama Müdürü Ayşe Özkaya'ya göre; bu kampanya Türkiye'nin en büyük imecesi niteliğini taşıyacak...

* Bu proje nasıl ortaya çıktı?
Biz lokal aktivitelere çok önem veriyoruz. Anadolu'nun her köşesindeki kadınlarla biraraya gelmek istiyoruz. Gittiğimiz yerlerdeki hanımları, oturdukları kentlerin pazar yerlerine kuracağımız karavanımızda ağırlayacağız. Onlara ürünlerimizi anlatacağız. Ayrıca yarışmalar düzenleyerek, onlara çeşitli ev eşyaları da hediye edeceğiz.

* Projenin en ilginç kısmı bir kırkyama yorganı oluşturulacak olması...
Evet; asıl olayımız bu aktivite. Gittiğimiz şehirlerde kapı kapı dolaşacağız ve "Türkiye için elele veriyoruz" diyerek, oralardaki kadınlarla birlikte dev bir yorgan ortaya çıkaracağız. Kapılarını çaldığımız evlerdeki kadınlara renkli kumaşlar ve iğne, iplik veriyoruz. Onlardan kumaşın üzerine ellerinin şeklini çizmelerini istiyoruz. Yani bu kırkyama yorganını oluşturacak kumaşlar, kadınların el izlerini ve emeklerini yansıtacak. Buralarda oluşturulacak herbir blok, o şehirdeki bayimizde bulunan kutularda toplanacak. O kutular daha sonra İstanbul'a gönderilecek ve biz bütün bu parçaları profesyonel bir ekibin yardımıyla birleştireceğiz. Sonra da ortaya çıkan yorganı parçalara bölüp, çeşitli hayır kurumlarına bağışlayacağız.

KENETLENME ÖĞRENİLECEK


* Kadınlarla ilgili kurumlara mı bağışta bulunacaksınız?
Ağırlığımızı kadın ve çocuklarla ilgili kurumlara vereceğiz. Türkiye'nin en büyük imecesi ve yorganı olacak. Hedefimiz 25 bin kişiye ulaşmak yani binin üzerinde yorgan ortaya çıkarmak. Aldığımız bilgilere göre; proje ilk durağı Isparta'da büyük ilgi görmüş. Bizden ek kit bile istediler. Kampanyaya katılan kadınlar, küçük bir parçayla büyük bir aksiyona destek olacak. Onlara kenetlenmenin önemini de hatırlatacağız.