kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Domatesli makarna

Makarna bol tuzlu suda haşlanır, süzülür, soğuk sudan geçirilir. Zeytinyağı, salça,ufak doğranmış domatesler, biber hafif kavrulur, bir tencereye iki su bardağı su konur ocakta kaynayınca domates çorbası bir su bardağı soğuk suyla eritilip ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Yağlanmış fırın tepsisine makarna yayılır, üzerine pişirilen domatesli sos dökülür, bir kaşık margarin parça parça üzerine konur. 200 derecelik fırında 10 dakika pişirilir. Fırından çıkarılır çıkarılmaz üzerine kaşar peyniri serpilir ve servis yapılır.

MALZEMELER
*
1/2 paket domatesli burgu makarna
* 1 paket domatesli kremalı çorba
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 adet domates
* 1 adet yeşil biber
* 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
* 1 tatlı kaşığı fesleğen
* Tuz

Canciğer tavuk
Ciğerin zarları soyulur bolca yıkanır. Suda haşlanır süzülür. Tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Pirinç tuzlu sıcak suda bir saat bekletilir. İyice yıkanır. Süzülür. Tencereye yağ konur. Kızınca soğan ilave edilir 1-2 kez çevrilir. Ciğerler rengi dönene kadar kavrulur. 2.5 bardak su, defne yaprağı ve şeker ilave edilir. Kaynayınca pirinç konur karıştırılır. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Bol karabiber serpilir. Tavuk limonlu suyla ovulur. 1 kaşık tereyağı eritilir. İçine bir tatlı kaşığı bal konur. Tavuğun üzerine sürülüp 200 derecelik fırında 1 saat pişirilir. İçine hazırlanan pilav doldurulur. Sıcak servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 bütün tavuk
* 2,5 su bardağı pirinç
* 100gr. tavuk ciğeri
* 1adet rendelenmiş soğan
* 1 adet kesme şeker
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çorba kaşığı fıstık
* 2 kaşık yağ
* Tuz
* Karabiber
* 2,5 bardak su
* 1 defne yaprağı
* 1 adet kesme şeker
* Yarım demet dereotu

Yaz çorbası
Pirinç haşlanır bir kaba alınır. Salatalık kabukları ile rendelenir sıvıyağ ve tuz konur, karıştırılır. Taze nane konup servis yaparken buz ilave edilip kırmızı biberle servis yapınız.

MALZEMELER
*
1 su bardağı haşlanmış pirinç
* 1su bardağı yoğurt
* 2 çorba kaşığı taze nane
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* Kırmızı biber
* 2 salatalık