kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kuzguncuk'ta yeniden üretmeye başladım

07.06.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Kuzguncuk'ta yeniden üretmeye başladım
-Albümden biraz bahsedelim, nasıl bir çalışma oldu?
- B.Ş:
Yaklaşık yedi aylık bir çalışmanın ürünü oldu. Gürol Ağırbaş yaptı bütün düzenlemeleri. Bülent Ortaçgil'in çok yardımı oldu bize, fikir de beyan etti hep şarkılarla ilgili. Hadi Git şarkısında akustik gitar çaldı. Düş Gibi Bir Şey'in sözü Hüsnü Arkan'a ait. Yasemin Pulat yazar arkadaşımız, onun da iki şarkının sözlerinde imzası var. Böyle bir ekip işi oldu yani.

- Diğer albümlerinize göre Akdeniz havası daha fazla esiyor sanki...
- G.Ş:
Zaten Gündoğarken müziğinin rengini veren esas buzuki. Bir de akustik gitar. Bir 'home studio'muz (ev-stüdyo) var Kuzguncuk'ta. Üretime de faydası oldu, bir stüdyoya bağlı kalmamanın.

- Parçalar ne kadar sürede yapıldı?
- B.Ş:
Gündoğarken zaten ağabeyimin yaptığı, ilk albümümüzde yer alan, 1976'ya ait bir şarkı. Hatta kapağa benim günlüğümden bir sayfa koyduk, o zamandan. Ağabeyim o zaman ODTÜ'de okuyor, Ankara'ya gidiyordu.
- G.Ş: Beni uçağa bindirdikten sonra yaşadığı duygular işte onlar. Şarkıların en yenisi ise Kuzguncuk. Ben Kuzguncuk'taki bu eve yerleştim, yedi ay kadar önce. Bu evde ilk kaldığım gece 'Kuzguncuk'ta İlk Gece diye bir şarkı yapayım,' dedim. Fakat bir türlü çıkmadı. Hep söyleyip duruyordum ama. Hatta Burhan kendi şarkılarından birinin sözlerinde Kuzguncuk lafını kullanmış.
- B.Ş: Sonra bana 'Geri al,' dedi!
- G.Ş: 'Hayır, yapamazsak kalsın tabii,' dedim. İki gün sonra şarkı çıktı. Demek böyle bir gaza ihtiyacım varmış.