kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gündoğarken yeğenlere emanet

MELİS D. ÇALAPKULU
07.06.2008
Popüler müziğin efsane gruplarından Gündoğarken, yoluna amcasız devam ediyor. Hayat Bu adlı aslen sekizinci ama İlhan Şeşen'siz ilk albümü, yeğenler Burhan ve Gökhan Şeşen, Gündoğarken müzikalitesinden ödün vermeden hazırlamış..
Müzikseverler, Gündoğarken'i yıllardır amca ve iki yeğenden müteşekkil bir grup olarak bildi, sevdi. Ankara'dan Abim Geldi, Sarmaş Dolaş, Yol Aldım gibi ünlü şarkıları dillerde dolaştı. Ancak, popüler müzik camiasında bir 'klasik' olan grup, bir süredir ortalarda yoktu. Amca İlhan Şeşen'i dizilerden ve solo albümleriyle izliyorduk ama yeğenler Gökhan ve Burhan Şeşen'den ses seda yoktu. Arada kendi işlettikleri bazı mekânlarda müzik yaptıklarını duyuyorduk, o kadar. 'Gündoğarken artık mazide kalan bir grup muy?' diye düşünürken, yeğenler yeni bir albümle grubun hayatta olduğu müjdesini verdiler...

- Yola amcasız devam ediyorsunuz... Avantajları ve dezavantajları neler?
- G.Ş:
Aslında bir grupta solistin ayrılması dezavantaj olabilirdi. Ama biz dinledik, fazla da yadırgamadım ben. Çünkü mühim olan Gündoğarken'in müzik anlayışıydı. O da bu albümde var. Amcayla uzun zamandır birlikte çalışıyorduk, birbirimize çok alışıktık. Amcanın değerli fikirleri, değerli şarkıları vardı. Bunlar dezavantaj. Avantajı ise şu... Daha doğrusu üç kişi olmanın şöyle bir dezavantajı var, üç kişinin hemfikir olması zor. İkiye bir hep biri kaybeden durumunda oluyor. O da genelde bendim! Şimdi iki kişinin birbirini ikna etme ihtimali fazla.

- Siz iki kardeş daha mı uyumlusunuz?
- G.Ş:
Yoo, Burhan'la da uyumsuz olduğumuz durumlar oluyor.
- B.Ş: Bu albümü iki-üç yıl önce yapsaydık belki bu kadar rahat olmazdık. Mesela amca olmadan sahneye çıktığımız ilk zamanlar ben bir eksiklik hissederdim. 20 küsur yıldır birlikte çalışıyorduk, yadırgadık tabii. Ama zamanla alıştık.

- Peki neden amcasız oldu bu albüm? Hiç düşünmediniz mi yine üçünüz beraber yapmayı?
- G.Ş:
Aslında olabilirdi. Amca, Neler Oluyor Bize albümünü çıkardıktan sonra bir solo albüm daha yapacaktı. 'Tamam,' dedik. Ondan sonra biz hep birlikte albüm yapacaktık. Sonra yeni bir albüm çalışmasına daha girince... Çünkü amca albüm çıkardığında ikisini bir arada yürütmek doğru değil, onun yolunu açmak lazım. Biz uzun zaman onun yolunu açtık. Ama Gündoğarken'in yolu kapanmaya başladı. Ama bu kadar emek verdiğiniz grubun müzik anlayışının yok olması da yazık olacaktı.

- Peki anlaşmaya vardınız mı?
- G.Ş:
Tabii canım.
- B.Ş: Aslında amca istedi, iki senedir 'Albüm yapalım,' diyordu bize ama tabii onun işleri yoğun şimdi, dizi filan. Onun için şu an ikinci planda gibi müzik. Ama bizim asıl işimiz. Yani böyle, zaman anlamında uyuşmazlıklar da oluyor. Konsere gidiyorsunuz, onun dizide seti var, ne yapacak... Biz hâlâ büyük bir heyecanla müzik yapıyoruz. Şimdi Emin İgüs, Vedat Sakman gibi isimlerle birlikte içinde yer aldığımız Nâzım Kumpanya'nın konserleri var mesela. Yedi aydır prova yapıyoruz. Parayla pulla da ilgisi yok bu işin. Bizim öyle bir yönümüz var yani. Amcada biraz bu yön eksiktir, paylaşma, birlik olma yönü. O daha bireysel çalışmayı sever.

- Albümü dinledi herhalde, ne dedi?
- G.Ş:
Çok beğendi. Hatta "Ulan, meşhur olacaksınız!" dedi.