kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kübalı Havana Salsa grubu, mekânda pazar, pazartesi ve salı günleri sahne alacak.

İstanbul eğlencesi Alaçatı'ya taşınıyor

Mine GÜLTEKİN
07.06.2008
İstanbulluların iyi bildiği eğlence ve konser mekânı Babylon, kepenkleri indirip Alaçatı'ya gitti. Müdavimleri de onunla beraber.....
İLİŞKİLİ HABERLER
İstanbul eğlencesi Alaçatı'ya taşınıyor
Şu sıralar Babylon ailesi hummalı bir çalışma içinde. Babylon Lounge ve ofis çalışanları dahil olmak üzere herkes, Alaçatı Beach Resort içinde yer alan Babylon Alaçatı'nın açılışını yapmak için Alaçatı'da. 2006'da eğlence hayatına gözlerini açan Babylon Alaçatı; kışlık Babylon'un aksine 24 saat yaşayan bir mekân. Önce sabah 9.00'da, plaj açılıyor. Karayip Bar eşliğinde, akşam saatlerine kadar deniz-güneş-kum üçlüsünün tadı çıkarılıyor. Saat 21.00 gibi, Ege bölgesine özgü yemekleri de mönüsünde bulunduran Babylon restorana geçiliyor. 100 kişi kapasiteli restoranın mutfağına, taze olmayan hiçbir şey giremiyor. Günlük olarak halk pazarından alışveriş yapılıyor, tabii Alaçatı'nın meşhur otları alışveriş listesinden eksik edilmiyor. Yemek faslı gece yarısı gibi sona ererken, 2 bin 500 kişilik konser alanında hareketlenmeler başlıyor. Çünkü Babylon Alaçatı'da, hemen her akşam bir konser var.

PROGRAM BELLİ
Babylon ve Pozitif'in kurucu ortağı Mehmet Uluğ'un "İnsanlar bizim konser tarihlerimize göre tatillerini ayarlıyor," dediği Babylon Alaçatı; daha önceki iki sezonunda Türkiye'de ve dünyada takdir görmüş isimleri ağırladı. Rachid Taha, Shantel, MFÖ, Swayzak, Oi Va Voi, Mercan Dede, Burhan Öçal bu isimler arasındaydı. Bu seneki programda da daha önce Babylon sularında görülmüş isimlere rastlıyoruz. Özellikle Hüsnü Şenlendirici ve Shantel'siz bir Babylon sezonu düşünülemezdi ki, zaten listede yer alıyorlar. Bu senenin sürprizleri arasında Arap ezgileri ile flamenkoyu ustaca harmanlayan İspanyol grup Radio Tarifa ile daha önce de birkaç kez Türkiye'ye gelen ve sahne sürelerini kısa tutarak hayranlarının hevesini kursağında bırakan ünlü Amerikalı grup Pink Martini var. Bu iki önemli ismi; dans müziğin son dönemde en çok konuşulan gruplarından Tortured Soul ve Pink Floyd, Radiohead gibi efsanelerin şarkılarını raggae türüne dönüştürerek yorumlayan Easy Star All Stars, Jamaika'dan İsveç'e geniş bir coğrafyanın müzisyenlerinden oluşan Türkiye'nin de yakından tanıdığı Brooklyn Funk Essentials takip ediyor. 27 Haziran'da Mor ve Ötesi grubuyla konser maratonu başlayacak olan Babylon Alaçatı'da, 5 Temmuz'da Öykü-Berk, 18 Temmuz'da MFÖ sahnede olacak. Kübalı Havana Salsa grubunun da geçen yıl olduğu gibi; pazar, pazartesi ve salı günleri sahneyi boş bırakmadığını hatırlatalım.

ÜÇÜNCÜ SEZONU
Yaklaşık 10 yıl önce kardeşi Ahmet Uluğ ve okul arkadaşı Cem Yegül ile Babylon fikrini geliştiren ve uygulamaya koyan Mehmet Uluğ; "Alaçatı müşterilerimizin yüzde 50'si Babylon İstanbul'un müdavimleri, çoğu bizim için İstanbul'dan kalkıp geliyor," diyor ve ekliyor: "Kurduğumuz proje çok iyi işliyor, henüz üçüncü sezona giriyor olmamıza rağmen buranın da kendine has müdavimleri oluşmaya başladı." Tür ayırt etmeksizin pek çok müzisyeni ağırlayan Babylon'un tek kıstası kalite. Onlar, 10 yıldır süregelen bu istikrarı ve başarıyı, müziğe adanmış mekânlar yaratmış olmalarına bağlıyor. Seçeneğin çok, yelpazenin geniş olması da özellikle Alaçatı Babylon'da farklı kesimlerden insanları buluşturuyor. Uluğ bu konuya da şöyle açıklık getiriyor: "Her saatte, her konserde farklı müşterilerimiz var. Biz Babylon olarak her zaman yaş, kültür, ırk ya da ekonomik statü ayrımı yapmadan herkese hizmet verdik. Alaçatı'da bunu daha da çok pekiştiriyoruz. Kitleler birbirine çok fazla benzemiyor ama her biri buradan eğlenceye doymuş olarak ayrılıyor."
Haberin fotoğrafları