kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gerginliğe karşı "ev ziyaretleri" önerisi

Yeni Haber
Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantıda ilginç öneriler de gündeme geldi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile yaptığı "sohbet" toplantısı beklentilerin aksine sadece Meclis'te son dönemlerde giderek artan gerginlik ve tartışmaların nasıl önleneceği sorusuna yanıt aranan bir toplantı olarak gerçekleşti. İlk sözü MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın aldığı ve Meclis'teki gerginliğin sebebi olarak "AKP ve CHP'yi gösterdiği" toplantıda grup başkanvekillerinden gerginliğin önlenmesi konusunda ilginç öneriler de geldi. DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, "Meclis kürsüsünden yüksek sesle konuşmanın da şiddet olduğu"nu belirterek "yüksek sesle konuşulmamalı, bunun önlenmesi gerekir" önerisinde bulunduğu toplantıda, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise "gerilimin sebebi olarak AKP ve CHP'nin gösterilmesi" yönündeki eleştirilere "AKP ile aramızda ciddi güven sorunu var" karşılığını verdi.

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, güven sorunu konusunda somut örnek vermesini isteyince Kılıçdaroğlu, "Önder Sav'ın telefonla dinlendiği iddialarıyla ilgili AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'e hakaret edildiğini söylemesi, İsmet İnönü'ye 'millet düşmanı' denilmesini" örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu, TRT konusunda çok duyarlı olduklarını belirterek "İktidar kulisinde TRT Genel Müdürü eli cebinde AKP'lilere 'CHP'liler beni eleştiriyor siz niye savunmuyorsunuz' diyor. Bir bürokrat bu gücü nereden alıyor? Meclis'in buna izin vermemesi gerekir" diye konuştu.

Toplantıda AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün ise siyasete insani boyut katılması gerektiğini söyleyerek farklı siyasi partilere mensup milletvekillerinin birbirini ziyaret etmesi hatta eşlerini alıp birbirlerinin evine gidip gelmesini önerdi. Meclis Başkanı Köksal Toptan da gerginliğin aşılmasında grup başkanvekillerine büyük görev düştüğünü belirterek, "Refik Belendir'de size yemek ısmarlayabilirim, siz organize ederseniz ben de katılırım" dedi. Toplantıda ayrıca, gerginlik ve kavga olması halinde, toplantıya ara verilmesi, grup başkanvekillerinin söz alarak gerginliği düşürecek konuşmalar yapması önerileri de gündeme geldi.

"MECLİS 15 TEMMUZ'A KADAR ÇALIŞABİLİR"

Meclis'te yaşanan kavga ve gerilimin dışında farklı bir konunun gündeme gelmediği toplantının ardından grup başkanvekilleri arasında AKP'nin Meclis'i çalıştırma kararı da konuşuldu. AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün ise bu yöndeki sorulara "hükümetle konuştuktan sonra karar vereceğiz. Ancak şahsi görüşüm bu sürenin 15 Temmuz'u geçmeyeceği yönünde" karşılığını verdi.

(ANKA)