kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çamuroğlu: Zor süreçte trenden inmek söz konusu değil

Yeni Haber
AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, ''Ülkemizin, hükümetimizin ve partimin içinden geçtiği zor ve hayrete şayan süreçte 'Trenden inmek' söz konusu değildir'' dedi.Çamuroğlu, TBMM'de yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir gazetede kendisi hakkında çıkan yazıya, ''Bir iki bilgi karışıklığı ve eksikliği'' dışında bir itirazı bulunmadığını belirtti.

Yakından izlediği, ''Alevi açılımı'' tartışmaları sürecinde, ''Bir Başbakan Yardımcısı'' ve partisinden bazı milletvekillerinin süreç ve şahsı aleyhine yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyduğunu ifade eden AK Parti'li Çamuroğlu, şunları kaydetti:

''Ayrıca, görevleri din işleri ve din hizmetleri olan bazı bürokratlarımızın, adeta acele ve heyecanla sürmekte olan bir siyasi tartışmada kesin tavırlar geliştirmeleri bizi düşündürmüştür.Gerek siyasi gerek idari kademelerden gelen bu itiraz ve hatta hücumlara, Hükümetimizin ve partimin sessiz kalması önemli bir alınganlık meydana getirmiştir.

Siyasetin sabır gerektiren bir uğraş olduğunu bildiğimiz için susmayı ve üstlendiğimiz görevi sürdürmeyi bir borç bildik. Fakat önceki hafta ortaya çıkan iki olay, bizi artık kesin mesaj ve tavırlara zorlamıştır. Bunlardan birincisi, İstanbul Müftümüz Sayın Mustafa Çağrıcı'nın açıklaması, ikincisi de siz basın mensuplarının da yakından izlediği Karakoçan hadisesidir.

Fakat Sayın Şükrü Küçükşahin'in yazısından yola çıkılarak bizi, 'Trenden inen' milletvekili olarak göstermek isteyen yaklaşımlara katılmak mümkün
değildir. Ülkemizin, Hükümetimizin ve partimin içinden geçtiği zor ve hayrete şayan süreçte, 'Trenden inmek' söz konusu değildir. Dolayısıyla bizim için kaçınılmaz hale gelen bu tavrımızın, partim hakkında süren kapatma davası süreci ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini sizlere önemle vurgularım.''

AA