kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başrolünde Sharon Stone’un yer aldığı ‘Temel İçgüdü’, vizyona girdiğinde büyük ses getirmişti.

'Temel İçgüdü'nün yönetmeni yeni filmini İstanbul'da çekecek

AA
Türkiye, başta Hollywood olmak üzere dünya sinemasının yeni gözbebeği haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Cannes Film Festivali için Fransa'ya giden Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, üç film projesi için bir yapım şirketiyle toplantı yaptı. Şirket, 2009'dan itibaren her sene bir filmini Türkiye'de çekme kararı aldı.

Hollywood'tan beş teklif
Hollywoodlu yapım şirketleri de Türkiye'ye beş önemli proje için teklif getirdi. Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik; geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden 'Temel İçgüdü' ve 'Robocop' filmlerinin yönetmeni Paul Verhoeven ile 'Rambo' ile 'Terminatör' filmlerinin yapımcısı Mario Kassar'ın; 'The Thomas Crown Affair' (Topkapı) adlı filmi Türkiye'de çekeceklerini açıkladı.

Almanya'dan vazgeçtiler
Yapımcılığını Metro Goldwyn Mayer şirketinin üstleneceği filmin çekimlerine, önümüzdeki şubat ayında başlanacağını belirten Çelik ekledi: "Verhoeven ve Kasar; Topkapı ve Dolmabahçe Sarayları'nı ziyaret etti. Aslında filmin Topkapı Sarayı'ndaki bölümleri Almanya'daki stüdyolarda çekilecekti ama bu mekanları görünce vazgeçtiler. Bu film çekilir ve içinde Türkiye ile ilgili birkaç diyalog geçerse, bu bizim için bomba etkisi yaratır."
Haberin fotoğrafları