kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İki yıldır cezaevindeki babasını göremeyen 7 yaşındaki Oğuz, annesi ve 3 kardeşiyle birlikte Edirne'ye gitti. Küçük Oğuz ve ailesi, baba Mustafa Gezer'le cezaevinin kütüphanesinde görüşerek hasret giderdi.

Seni çok özledim biraz koklayayım

Gülcan DEMİRCİ Murat SAVAŞ / SABAH
Adliyede babasını öpemeyen Oğuz özel izinle ona sarıldı. Annesi ve 3 kardeşiyle cezaevine giden ailenin buluşması herkesi ağlattı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Seni çok özledim biraz koklayayım
Adliye kapısında tutuklu babasına sarılmasına izin verilmeyen Oğuz'un durumunu gazetelerde gören Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin devreye girerek çocukları babalarıyla buluşturdu. Bakan Şahin, "Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Kenan İpek'i aradım. 'Bugün (dün), bu çocuğu, babasıyla kucaklaştıracaksınız' dedim. O küçük yavruyu, babası Mustafa ile F tipi cezaevinde kucaklaştıracağız, bir araya getireceğiz'' diye konuştu. Şahin'in müjdeli açıklamasının ardından küçük Oğuz ve 3 kardeşi annesi ile birlikte akşam saat 16.00'da Edirne F Tipi Yüksek Güvenlik Kapalı Cezaevi'ne geldi. Babalarını cezaevinin kütüphanesinde heyecanla bekleyen çocukları üç kişilik bir orkestra ritm çalarak sakinleştirdi. Ve sonra içeriye babaları girdi... İki yıldır babalarını görmeyen üç kardeş hıçkırıklara boğularak babalarına sarıldı. Küçük Oğuz'un ağzından çıkan "Babacığım seni çok özledim. Biraz koklayayım" sözleri ise herkesi duygulandırdı. Cezaevi savcısı İbrahim Dikmen sürekli ağlayan Oğuz'u kucaklayarak sakinleştirmeye çalıştı. Çocuklar babalarını uzun uzun öperek hasret giderdi... Bir konuşma yapan savcı yapan Dikmen, "Oğuz daha önce bize gelip, 'Savcı amca ben babamı görmek istiyorum deseydi bu gerçekleşirdi. Adalet Bakanımızın bizi aramasıyla bu olay gerçekleşti. Sabah babayı gördüğümde çok hüzünlüydü. Şimdi ise çok mutlu" dedi.

RÜYAM GERÇEK OLDU
Oğuz ise iki yıldır babasını göremediğini ve sarılamadığını anlatarak, "Dün adliye önünde babama sarılmak istedim. Ancak görevliler beni engelledi. Şu anda dünyanın en mutlu çocuğu benim. Babamı rüyamda görüyordum ama ona bir türlü sarılamıyordum. Şimdi rüyalarım gerçekleşti. Herkese çok teşekkür ediyorum" diyerek gözyaşına boğuldu. Daha sonra Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile telefonla konuşan küçük Oğuz, "Beni babamla görüştürdüğünüz için teşekkür ederim" dedi. İki yıldır cezaevinde evlat hasreti duyan baba Mustafa Gezer ise "Çok heyecanlıyım. İnsan sevdiklerinden ayrılınca hep onları düşünüyor. Ailemi ve çocuklarımı çok özlemiştim. Çocuklarımı gördüğüm için çok mutlu oldum" dedi. Daha sonra iki mum dikili yaş pasta kesildi. Baba, tek tek çocuklarına pasta yedirdi. Savcı, ileriki günlerde Oğuz'un annesi ile babasının nikâh kıyacağını müjdeledi.