kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Derece vaat edenler özel kampa alındı

Merve KOCACENK
Deneme sınavlarında 150 bin kişi arasında ilk 40'a giren 33 öğrenci, ÖSS öncesi özel kampa alındı. Branşlarının en iyi öğretmenleri onlara ders verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Derece vaat edenler özel kampa alındı
Onlar İstanbul'un da aralarında bulunduğu Batman, Kırşehir, Ankara gibi Türkiye'nin değişik kentlerinde okuyan son sınıf öğrencileri ve mezunları. 150 bin kişinin katıldığı ÖSS deneme sınavlarında ilk 40'a giren 33 kişi. 14'ü kız. Daha çok Anadolu, Anadolu Öğretmen ve Fen Liseleri öğrencileri. ÖSS'de ilk 100 içerisinde yer alacaklarına kesin gözüyle bakılıyor. Onların da hocalarının da beklentisi de derece yapmaları yönünde. Uğur Dershaneleri, çeşitli illerdeki bu öğrencileri bir hafta İstanbul'da otelde kampa aldı. Onlara hem meslekler ile ilgili bilgi verdi, hem de branşlarında en iyi 32 öğretmeni Türkiye'nin çeşitli illerinden onlar için getirtti ve özel ders aldırdı. Onların da hayalleri 1.5 milyonu aşkın genç gibi üniversiteli olmak ve istedikleri programlara kayıt olabilmek.

Fedakâr annem için kazanacağım


* Abdullah Arık: (Kayseri Fen Lisesi) : Annem çocukları için büyük fedakârlık yaptı. Annem için kazanacağım. ÖSS bizim hayatımızı belirleyecek, iyi bir hayat, iyi bir üniversiteden sonra başlıyor. Hacettepe Tıp istiyorum.

Tangoya geri döneceğim

* Gökçe Serez: (Galatasaray Lisesi): Bu sisteme ayak uyduruyoruz. Galatasaray Üniversitesi'ni istiyorum. Tango yapıyordum; sınav için ara verdim. Sınavdan sonra başlayacağım. Arkadaşlarımla da buluşacağım.

Ablamlar için kazanacağım

* Resul Demir: (Batman Fen Lisesi) : ÖSS benim için hayatın anlamı. Hayalim Cerrahpaşa Tıp. Köyden kente göç ettiğimizde üç ablam okuyamadı. Onlar için de bu sınavı kazanıp, okuyacağım.

Sayı çok fazla eleme olması lazım

* Ezgi Pınar. (İstanbul Aydın Menderes Anadolu Lisesi): ÖSS'ye çok kişi giriyor, eleme olması lazım. ÖSS, doğru bir sistem. Senenin başında kararsızdım şimdi tıp okumak istiyorum. Cerrahpaşa'yı istiyorum.
Haberin fotoğrafları