kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hatice Aslan: Ben işini doğru yapmaya çalışan bir insanım, disiplinliyim. Hiç kariyer hırsım olmadı çünkü hırsa gerek yok. Hırs çok tehlikeli bir şey.

'Niye keşfedilmiyorum' stresine hiç girmedim!

BÜLENT İPEK
'Üç Maymun' filmindeki rolüyle 61. Cannes Film Festivali'nde ilgi odağı olan 47 yaşındaki Hatice Aslan, "Durmak en büyük eylemdir" dedi ve ekledi: Ben niye keşfedilmiyorum stresine hiç girmedim. Her şeyin zamanı var!..
Ankara, İzmir ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda 23 yıllık oyunculuk kariyerinin ardından, 61. Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun' filmindeki rolüyle büyük sükse yapan Hatice Aslan, "İşimle ilgili geç kalmışlık duygusu yaşamadım" dedi. 'Üç Maymun'a dek hiç sinema filminde rol almayan Hatice Aslan, 47 yaşında gazetelerin birinci sayfasına çıkmasını da "Medyatik olmak bu zamana denk geldi demek ki" diye yorumladı. Şimdilerde 'Düğün Şarkıcısı' adlı TV dizisiyle ekrana gelen Hatice Aslan, oyunculuk kariyerini ve hayata dair görüşlerini Günaydın'a anlattı.

NASIL ROL ÇALINIR Kİ?
* 23 yıllık tiyatro ve televizyon oyunculuğu geçmişiniz varken yıllar sonra bir filmle gazetelerin birinci sayfasında şöhreti yaşamak size ne hissettirdi?
Uluslararası bir festivaldeki başarı olduğu için bu kadar ses getirdi. Güzel bir tablo bu. Nuri Bilge Ceylan yurtdışında artık kabul edilmiş bir isim. Bizim için de onun ismi senaryoyu okumayı gerektirmeyen bir etken. Benim yaptığım hiçbir işte çok büyük beklentilerim olmadı. Eleştiriler de hoşuma gidiyor.

* Kırmızı halıda arkadaşlarınızdan ayrı poz vermeniz 'rol çalma' eleştirilerine maruz kalmıştı...
O eleştiriyi dikkate almak, o tarz şeylere dikkat etmek gerek. Filmin tek kadın oyuncusu olarak verilen saniyelik kareler aslında... Şu da var; kırmızı halıda nasıl rol çalınır ki? Rol oynarken çalınır.

* Sizin 'öne çıkma' niyetiniz olsa 23 yıl bekler miydiniz? Daha önce medyatik olmaz mıydınız?
Medyatik olmak bu zamana denk geldi, kendiliğinden oluşan bir şeydi. Cannes olayı kendiliğinden gelişti. Ben oluşturmadım. Daha önce de medyada yer alabilirdim ama şimdi oldu. Şimdi bu malzeme yenecek sonra yenisi başlayacak. İyi ya da kötü, hayatın getirdikleriyle ilgili direnmek boşunadır.

* Sizin birinci sayfalarda yer almanızı aileniz nasıl karşıladı?
Benim babam zaten şu an Malatya'nın bir köyünde yaşıyor. Emekli olduktan sonra Ankara'dan köye gitti. Annem bir yıldır benim yanımda yaşıyor. İkisi de 84 yaşında. O haberleri evlerinde takip ettiler. Çok gurur duymuşlar. Babam arayıp söylemişti...

ŞANS HER YERDE GELEBİLİR
* Ankara'dan İstanbul'a taşınmaya nasıl karar verdiniz? Gelmeseydiniz 'Üç Maymun'da yine olur muydunuz?
İstanbul'u hep istiyordum. Oğlumun okulu gelmeme vesile oldu. Ankara'da kalsaydım tercih edilir miydim konusuna gelince; bence şans insana her yerde gelebilir. Hiçbir şey rastlantı değildir.

* Bu kadere inanmak mı?
Kader demeyelim de kendini su gibi rahat bırakmak diyelim. Kader deyip kenara çekilmekten bahsetmiyorum. Tabii ki en iyisi için çalışacaksınız...

* Geç kalmışlık duygusu yok mu hiç?
Şu anda doğru zamanda doğru filmdeyim. Geç kalmışlık duygusu hiç yok. Hiç öyle duygular yaşamıyorum.

HİÇ BOŞ VAKTİM YOKTU

* 23 yılık oyuncusunuz ve 'Üç Maymun' sizin ilk filminiz. Daha önce bir filmde oynamayı hiç istemediniz mi?
Çok istedim tabii ki. Müzikallerde de, filmlerde de oynamak istedim. Ama denk düşmüyor her şey. Ben hiç boş durmadım ki. Yazın bile vaktim olmuyordu. 'Eyvah ben boş kaldım' gibi beklenti durumuna geçecek vaktim yoktu. Bir yandan oğlum Ekin'i büyüttüm. 'Ben niye keşfedilmiyorum' sıkıntısına girmedim.

* Film de tam zamanında geldi...
Bazı şeyler zamanı gelince olur. Uğraşmaya, hırs yapmaya gerek yok. Bırak su gibi ak, insanlara güven... Sadece durmak yeter! Çünkü durmak en büyük eylemdir. Hırslı insanlar 'kendi işimi kurtaracağım' derken, başkalarının canını yakıyorlar. Benim için önce insan gelir. Para, hırs, kariyer, ün sonra gelir.
Haberin fotoğrafları