kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'li Fırat: Kararın muhatabı Meclis'tir

Ergun AKSOY ANKARA
MYK toplantısı sonrası açıklama yapan Mir Dengir Fırat "Karar Yüce Meclis'in yasama yetkisine müdahale olup kuvvetler ayrılığı ilkesinin açık ihlalidir" dedi..
Olağanüstü toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili TBMM göreve çağrıldı. AK Parti Genel Başkan Vekili Dengir Fırat, "Aslında bu kararın muhatabı, anayasamıza göre yasama yetkisi tekelini elinde bulunduran Yüce Meclis'imizdir" dedi. Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan ve beş saat süren MYK toplantısı sonrası hazırlanan bildiriyi Genel Başkan Vekili Dengir Fırat açıkladı. Fırat, şunları söyledi:

ADRES MECLİS: Aslında bu kararın muhatabı, anayasamıza göre yasama yetkisi tekelini elinde bulunduran Yüce Mecli''imizdir. Anayasa Mahkemesi'nin kararı Yüce Meclis'in yasama yetkisine doğrudan bir müdahale olup; kuvvetler ayrılığı ilkesinin açık ihlalidir. Zira, Anayasa Mahkemesi'nin kararına konu olan yasal düzenlemeler, herhangi bir siyasi partinin kararı değildir; bizzat TBMM'nin iradesi olarak ortaya çıkmıştır. 550 milletvekilinin 411'nin oylarıyla kabul edilmiştir. Bütün siyasi partilere bu bağlamda görev ve sorumluluk düşmektedir. Biz, herkesin bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğini umuyoruz.

MİLLETİMİZLE PAYLAŞACAK: Sayın Başbakanımız da, bu gelişmeler ışığında salı günü yapılacak grup toplantımızda değerlendirmelerini milletvekili arkadaşlarımız ve onların şahsında aziz milletimizle paylaşacaktır. Gerekçeli kararın en kısa sürede açıklanmasını beklediklerini belirten Fırat, "Tartışılan bir Anayasa'da belirtilmiş olan erklere, devlet kurumlarına verilmiş olan yetki sınırlarının aşılmasıyla ilgilidir" dedi.

SÜRPRİZ GÖRÜŞME
Erdoğan da gece TBMM Başkanı Köksal Toptan ile sürpriz görüşme yaptı. Erdoğan'ın Toptan'la görüşmesinde, TBMM'nin soruna nasıl bir çözüm getirebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundukları ifade edildi. Toptan'ın bugünkü basın toplantısında çözüm konusunda Meclis'teki siyasi partilere çağrı yapabileceği belirtiliyor.