kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dokunmak, sevdiğini söylemek çok önemli

-Bir türlü alışamadığınız şey nedir, gençlerin birliktelik anlayışında?
- N.H:
İlişkileri erken yaşta ve çok yoğun yaşıyorlar. Birbirlerini anlayıp, daha bir düşünce beraberliği, ideal paylaşım olmadan yoğun birliktelik oluyor. Bunu onaylamıyorum.
- H.H: Tesadüfler bir yere götürürse o zaman evlilik düşünülüyor. Gençlerin hedefleri yok sanki. Evlilik için de düşünmeye vakit ayırdıklarını sanmıyorum. Sanki hayat hep böyle devam edecekmiş gibi düşünüyorlar. Aslında eğitime ihtiyacı var gençlerin.

- Mutlu evlilikte cinselliğin yeri ne kadar?
- H.H:
Çok önemli! Dünya Sağlık Örgütü'nün ESDA'ya (Avrupa Cinsel Fonksiyon Bozuklukları Birliği) bağlı yaptırdığı bir araştırmada 100 bin kadına bu sorulmuş. En muhafazakâr ülkelerde bile cinselliğin en önemli faktör olduğu ortaya çıkıyor. Ailelerde cinsellik çok önemli. Dokunmak, sevdiğini söylemek, şevkat göstermek...

- Kızlar siz odaya.
- Ece H:
Çocukluğumuzdan beri, bu konuların içinde büyüdük.

- Yaşlılar cinsellik yaşar mı? Yaşamalı mıdır?
- Ece H:
Tabii ki yaşamalılar. Cinsel davranışlarda, cinsel ilişkinin şeklinde değişiklikler oluyor, çünkü hem hastalıklar artıyor hem kullanılan ilaçların etkileri ortaya çıkıyor; menopoz, andropoz sonuçta hormon dengeleri bozuluyor ama yaşlılarda mesela, bazen sadece sarılma, okşama, öpme de cinsellik kabul ediliyor.