kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
45 yıldır el ele, diz dizeler.

50'den sonra cinsellik çok daha keyifli!

-İkinizin de hayatında menopoz, andropoz dönemleri oldu, bunları nasıl aştınız?
- H.H:
Birlikteliğimiz içinde menopozun ve andropozun pek farkına varamadık... Öyle bir şeyi anlamaya fırsatımız olmadı bizim. Hayatımızın bir düzeni vardı. Hem birliktelik, hem cinsellik anlamında.

- Bir gün Halim Hattat sizi aldatır mı diye hiç düşünmediniz mi?
- N.H:
Her kadın düşünür ama bunu hiçbir zaman kendim için bir korku ve endişe kaynağı yapmadım. Ben bu kadar seviyorum, bu kadar özveride bulunuyorum, mükemmel olmaya çalışıyorum, buna rağmen böyle bir şey yaparsa kendisi bilir.

- Ne olur yani böyle bir şey yaparsa?
- N.H:
Çeker gider, ben de hayatıma bakarım.
- H.H: Beni kapı dışarı mı bırakıyorsun patron?
- N.H: Patronluktan başka bir şey bu Halim. Ufak tefek şeylere kafamı takmam ben. Ufak tefek şeyler olursa, ki duymasam daha iyi, bu benim için evliliği bitirmek için bir neden değil.

- Böyle bir şey oldu mu?
- N.H:
Hayır. Şükür ki olmadı. Bir kıskançlık tartışması hiç yaşamadık.

- Bu kadar dış uyaranın, akıl çelici pek çok şeyin olduğu dönemde bu mümkün mü?
- H.H:
İnsanların hayatında cinsel tatminin önemli bir yeri olmamalı. Mesela ben golf seviyorum. 15 tane kupam var. Son derece mutluyum o sporu yaparken, ailemle mutluyum. Karımı seviyorum, hastanem var, başarılı bir doktorum, mesleğimde kariyer olarak da. Bence bunlar olunca onlar siluet şeklinde kalıyor. Sadece duygusal tatmin için bütün bunları bir kenara itmenin manasını anlayabilmiş değilim. Evlilikten, birliktelikten, arkadaşlıktan uzak olanlarda bu ortaya çıkıyor.

- Cinsellik başka şeylerle ikame edilebilir mi?
- Ece H:
Diyor ki babam; "Bu bir güdü de olsa, bütün bunları bir kenara atıp başka bir arayışa girmenin bir anlamı yok."
- H.H: Aile birlikteliği, başarılı iş, başarılı kariyer... yaşamın tüm renklerini yaşarken, o renklerden bir tanesinin de seks olduğunu düşünürsek, bir renk için tüm renklerden vazgeçmek doğru olmaz.

- Evlilikte başarılı olabilmek için birinin daha arkada mı olması gerekir?
- N.H:
Mutlaka, bunun feministlikle alakası yok ama, bir kere anatomik! Hayatın aşamalarında, eğer bir adım geri çekilmesi gerekiyorsa kadının bunu bilmesi ve yapması gerekiyor. Zaten kendimce kadın olarak doyuma ulaştıktan sonra bunu yaptım.