kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nermin Kaygusuz, Ayşegül Kostak ve Rüya Kocamemiş'ten oluşan Nazenin Türk Musikisi Üçlüsü.

Miniaturk'ün haziran takvimine dikkat!

Tarih ve sanat buluşmalarıyla öne çıkan Miniaturk'te yemek kültüründen sinemaya, klasik Türk müziğinden tarih ve İstanbul şarkılarına kadar uzanan geniş bir konuk, konser ve söyleşi yelpazesi bulunuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Miniaturk'ün haziran takvimine dikkat!
İstanbul Eyüp'te yer alan kültür ve sanat mekânı Miniaturk'ta 'Tarih Sanat Buluşmaları' adı altında mayıs başından bu yana gerçekleştirilen etkinlikler, haziran ayında da sürüyor. Etkinlikler kapsamında bugün yemek kültürü, yarın ise klasik Türk musikisinin sadaları gündemi oluşturacak. Bugün saat 15.00 ile 17.00 arasında düzenlenecek tarih sohbetine, 'Gelenekselden geleceğe yemek ve mutfak kültürü' üzerine konuşmalarıyla, Dr. Nevin Halıcı ve Engin Akın katılacak. Dr. Halıcı, Mevlana'nın hayatını anlatarak başlayacağı konuşmasında, tasavvuf ve Mevlevi mutfağı arasındaki ilişkiyi, mutfağın Mevlevi kültüründeki ve eğitimindeki önemini anlatacak. Dr. Nevin Halıcı, Mevlana'dan okuduğu beyitlerle konuşmasına son verecek.

AKIN'DAN YEMEK PERFORMANSI
Açık Radyo 94.9'daki Tat Muhabbetleri programıyla da tanıdığımız Engin Akın ise konuşmasında Osmanlı Mutfağı'nın özelliklerini, bu mutfağın etkilediği ve etkilendiği coğrafyayı anlatacak. Pirinç Yolu performansı ve İstiklal Caddesi Ekmek Yürüyüşü'nün kamera kayıtlarıyla desteklenen konuşmasının sonunda, Akın bir de yemek performansı sergileyecek. Etkinliklerin ücretsiz; ancak rezervasyon ile izlenebildiği Miniaturk'te yarının programı ise; Nermin Kaygusuz, Ayşegül Kostak ve Rüya Kocamemiş'ten oluşan Nazenin Türk Musikisi Üçlüsü'ne ayrılmış. Üçlü sadece müzik yapmakla kalmıyor, aynı zamanda seslendirilen besteler, bestekârlar ve müziğin bestelendiği dönem hakkında bilgi de veriyor. Nazenin Türk Musikisi Üçlüsü, yarın saat 15.00'te verecekleri konserlerinde Acemaşiran Saz Semaisi'nden Nihavend Foxtrot'a değişen bir yelpazede 15 eserle seyirci karşısına çıkacak. Bu eserler arasında Refik Fersan, Aleko Bacanos, Mesud Cemil Bey, Selahaddin İçli ve Necip Celal Andel'in besteleri de yer alacak. Bilgi: (0212) 222 30 84
Haberin fotoğrafları