kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Kürt olmak şerefi

Baykal, " etnik kimlik kişinin şerefidir " dedi. Bu cümle, CHP'yi bağlayarak, Kürt sorununda ileri adımlar atılmasını kolaylaştıracaktır.
Kürt meselesinde çok söz sarf edildi; ama az adım atıldı. " Devletin Kürt Filmi" isimli kitabında Belma Akçura birkaçını sıralıyor: Atatürk : "Türkiye'nin halkı mevzuubahis olurken, onları da (Kürtler) beraber ifade lazımdır. İfade olunmadıkları zaman bundan, kendilerine ait mesele ihdas etmeleri her zaman variddir". Özal : "Kürt meselesini mutlaka çözeceğim, bu benim milletime son hizmetim olacak." Demirel : "Yani şimdi biz Kürt halkına kötü davranıyoruz da, Türk halkına daha iyi mi davranıyoruz ?" Türkeş : "Biz ne kadar Türksek, onlar o kadar Türk, onlar ne kadar Kürtse, biz o kadar Kürdüz". Ecevit : "Kürt sorunu yok, aşiret sorunu var. Erdoğan : "Sorun var diye inanırsan sorun olur. Sorun yok diye inanacaksın."
Şeyh Sait'in torunu Melik Fırat da kimlik konusunda bir seferinde bana şöyle demişti: " Ben kavak ağacıyım. Sen, hayır, çınar ağacısın diye ısrar ediyorsun. Hiç kavak ağacı çınar ağacı olur mu?"