kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Anadolu Sigorta'nın prim üretiminin bu yılın ilk üç ayında aynı kaldığını belirten Mustafa Su, bu dönemde net kârının ise yüzde 105 oranında arttığını söyledi.

Sigortacılar kapıştı, transfer ücreti futbolcuları bile geçti!

RAHİM AK
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, sigorta şirketlerinin acenteleri transfer etmek için yarışa girdiğini, transfer rakamlarının futbolcuları bile geçtiğini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sigortacılar kapıştı, transfer ücreti futbolcuları bile geçti!
Sigorta sektörü özellikle yabancı şirketlerin sektöre girmesiyle kıran kırana bir rekabetin içine girdi. Sektörün küçük şirketlerini satın alarak sektöre giren yabancı devler, müşteri portföyü yüksek acentelere yüksek transfer ücretleri ödeyerek transfer etmeye başladı. Transfer ücretlerinin futbolculara ödenen ücretleri geçtiğini söyleyen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, şirketlerin sektöre katılımı artırmak yerine, başkalarının müşterisini kapmak için etik olmayan uygulamaları tercih ettiğini söyledi.

E- PROVİZYON ÇÖZÜMÜ
Önceki gün basın mensupları ile düzenlenen toplantıda konuşan Su, bazı şirketlerin sigorta poliçesini iptal edip kendi şirketine gelen acentelere fazladan komisyon ödemeye başladığını da dile getirdi. Sigorta sektörünün pastasını büyütmek yerine pasta dilimleme yarışının başladığını belirten Su, "Aynı pasta üzerinden birbirimizi vurmak kolaya geliyor. Biz bu yarışın içinde olmayacağız" dedi. Su, sağlık sigortalarında suistimallerin önünü kesmek için başladıkları e-provizyon ile devletin kodlarının aynısını kullanarak önemli ölçüde başarılı olduklarını, aynı şekilde sağlık sigorta ödemelerinin önemli bir bölümünü oluşturan tanı ve teşhiste de yakında e-provizyon uygulamasına geçilerek ödenmemesi gereken masraflardan kurtulacaklarını kaydetti. Su ayrıca, Anadolu'da İstanbul'a göre daha ucuz olan özel hastaneler için daha ucuz sigorta poliçeleri çıkardıklarını, böylece Anadolu'daki sigortalıların İstanbul hastanelerine göre çıkarılan pahalı sağlık sigortasından kurtulacağını sözlerine ekledi. Su, kaskoda ise kaza sonrası ön ekspertizin kendileri tarafından yapılıp daha sonra tamirin anlaşmalı servislerde yapılacağı bir yapı oluşturduklarını sözlerine ekledi. Su, Anadolu Sigorta'nın net kârını 2007 sonunda yüzde 115 oranında artırdığını da hatırlattı.
Haberin fotoğrafları