kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TIP TEKNİSYENİ OLACAKTI 16 yaşındaki Ümran Çeri’nin mezun olduğunda acil tıp teknisyeni olarak görev yapacağı öğrenildi. Öğretmenleri, sevilen bir öğrenci olduğunu söyledi.

Balık istifi öğrenci servisi kazasında 2 ölü, 31 yaralı

Nadir UYSAL SABAH
18 kişilik minibüse 24'ü öğrenci 32 kişi bindiren sürücü kamyonete çarptı. Lise öğrencisi Ümran Çeri ile 85 yaşındaki bir yolcu öldü..
İzmir'in Tire ilçesinde dün sabah 07.45'te meydana gelen katliam gibi kazada, Kızılcahavlu köyünde 18 kişilik minibüsüne 24'ü öğrenci, 8'i de yolcu 32 kişi bindiren 34 yaşındaki Hüseyin Güngör, Tire'ye gitmek üzere yola çıktı. Ancak, Tire-Gökçen karayolunun 10'uncu kilometresindeki Kürdüllü köyü kavşağı yakınlarında, yol kenarında park halinde bulunan kamyonetin sürücüsü Ali Beçen, kontrolsüz olarak aniden yola fırladı. Kamyonete çarparak kontrolden çıkan minibüs de şarampole yuvarlandı. Tire Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden 16 yaşındaki Ümran Çeri ile yolculardan 85 yaşındaki İbrahim Ethem Ülkü çarpışmanın etkisiyle minibüsten fırlayarak olay yerinde can verdi. Yine lise öğrencisi olan Belgin Baymaz ile minibüste yolcu olarak bulunan, ölen genç kızın ablası Müşerref Çeri ile Akkadın Yeşiltepe'nin ağır yaralandığı kazada, 28 kişi de hafif yaralandı.

ŞENLİK ERTELENDİ
Kazada hafif yaralanan minibüs sürücüsü Hüseyin Güngör ile kamyonet sürücüsü Ali Beçen ilk tedavilerinin ardından gözaltına alındı. Güngör kamyonetin aniden karayoluna çıktığını öne sürerek, "Frene basacak zaman bulamadım. Direksiyonu sağa kırmama rağmen çarpmaktan kurtulamadım. Çok üzgünüm" dedi. Acı haberi alan öğrenci yakınları ve Tire Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri de hastaneye koştu. Arkadaşlarının öldüğü haberini alan öğrenciler uzun süre gözyaşı döktü. Okulu bitirdiğinde acil tıp teknisyeni olarak göreve başlayacağı öğrenilen Ümran Çeri'nin öğretmenleri, genç kızın arkadaşları tarafından çok sevilen biri olduğunu ve okulun en başarılı öğrencileri arasında yer aldığını belirtti. Öte yandan dün Tire'de başlaması planlanan Eğitim Bilim Kültür Şenlikleri kaza nedeniyle perşembe gününe ertelendi.
Haberin fotoğrafları