kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÜNİVERSİTELİ SOYGUNCU Gözaltına alınan 5 zanlıdan 4’ü tutuklandı. Tutuklananlardan Metin Birgül’ün Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunu olduğu ortaya çıktı.

3 milyonluk altın çalan çete çöktü

Rıdvan UYSAL / SABAH
Kuyumcunun duvarını delerek 3 milyon YTL'lik altın çalan beş zanlı, dört ilde düzenlenen operasyonlarla yakalandı..
Eskişehir'de bir ay önce kuyumcu dükkânının arka sokağındaki kiralık dükkânın çatısından bitişikteki tuhafiye dükkânına giren ve duvarı balyozla kırıp kuyumcudaki çelik kasayı delerek 3 milyon YTL'lik 68 kilogram altını alan soyguncular yakalandı. İstanbul, Ankara, Çorum, Kırklareli illerinde yapılan "Altın Kelepçe" adlı operasyonla, 2'si kardeş 5 kişi gözaltına alındı. Zanlılar Caner Türkcan (43), Mehmet Birgül (41), kardeşi, üniversite mezunu Metin Birgül (38) ve Ali Rıza Tezcan (45) tutuklandı, Recep Erdoğan Beşkardeşler (51) serbest bırakıldı. Aramada 30 kilogram altın ele geçirildi.

4 AY KEŞİF YAPMIŞLAR
Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel, "34 yıllık meslek hayatımda bu kadar profesyonel hırsız çetesiyle ilk kez karşılaşıyorum" dedi. Yücel ayrıca eksik olan 38 kilogram altını en kısa sürede bulacaklarını belirtti. Zanlıların 4 ay keşif yaptığı, kuyumcunun arkasındaki dükkânı kiralama bahanesiyle bitişikteki tuhafiyeciye girip duvar ölçüsü aldıkları ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları