kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sözleşmeli öğretmene sağlıkta işkence

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, son dönemde sözleşmeli öğretmen alımına hız verirken, sözleşmeli öğretmenlere sağlık alanında işkence çektiriyor. 4/B'ye tabi sözleşmeli öğretmenlerin hasta olmaları halinde hastaneyi gidebilmesi için ilçe milli eğitim müdürlüklerinden vizite alması gerekiyor.

Mevcut öğretmenlerin neredeyse yüzde 10'nu oluşturan 4/B'ye tabi sözleşmeli öğretmenler, hasta olmaları halinde hastaneye gidebilmek için ilçe milli eğitim müdürlüklerinden vizite almak zorundalar. Söz konusu uygulama nedeniyle sözleşmeli öğretmenler sağlık alanında mağduriyet yaşıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde 657- 4/B'ye tabi sözleşmeli öğretmen alımına hız verdi. Sözleşmeli olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çalışan öğretmen sayısı 40 bini geçerken, sözleşmeli öğretmenler hasta olmaları halinde okullarının bağlı bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüklerinden vizite almadan hastaneye gidemiyor. Söz konusu uygulama nedeniyle bir çok hakkı zaten bulunmayan sözleşmeli öğretmenlerin özellikle kış aylarında büyük zorluklar yaşadığı belirtiliyor.

"BAKANLIK KÖLECİ ZİHNİYETTEN VAZGEÇMELİ"

Eğitim-İş Genel Mali Sekreteri Mehmet Altan Güzel, söz konusu uygulama nedeniyle her konuda mağduriyeti bulunan 4/B'li personelin bu konuda da işkence çektiğini söyledi. Güzel, "Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler arasında büyük farklılıklar yaratarak eğitimin niteliği ve kalitesini düşürüyor. Bu uygulama nedeniyle hasta olan öğretmen arkadaşlarımız hastaneye gidebilmek için ilçe milli eğitim müdürlüklerinden vizite kağıdı almak zorunda.

Özellikle kış aylarında öğretmen arkadaşlarımız hasta olarak kar nedeniyle kapanmış yollarda ilçe milli eğitim müdürlüklerine gitmek durumunda kalıyorlar. Bu mağduriyet bir son verilmeli" dedi. Güzel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her dönem 10 bin sözleşmeli öğretmen alımına devam ettiğine dikkat çekerek, MEB'in "köleci" zihniyetle sözleşmeli öğretmen çalıştırmayı istediğini anlattı. Güzel, bakanlığın sözleşmeli öğretmenleri kadroya alması gerektiğini altını çizdi.

ANKA