kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uçak otoyola girdi!

Yeni Haber
Honduras'ın başkenti Tegucigalpa'da pistten çıkan bir yolcu uçağının kalabalık bir caddeye girmesi sonucu pilot ile iki yolcu ve bir taksi şoförü hayatını kaybetti. Kazada en az 65 kişi de yaralandı.

Los Angeles - San Salvador - Tegucigalpa seferini yapan Airbus A320 tipi Grupo Taca havayolları uçağı dün Honduras'ın başkentine inişte pistten çıktı. Yol kenarındaki setlere çarparak durabilen uçağın gövdesi eğildi.

Kabinde sıkışan pilot kurtarılamadığı kazada bölgesel bir bankanın müdürlüğünü yapan yolcu Harry Brautigam da kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ölenler arasındaki diğer yolcunun Brezilya'nın Honduras Büyükelçisi Brian Michael Fraser Neele'nin eşi olduğu kaydedildi. Kazada Honduras'ın eski Genelkurmay Başkanı General Daniel Lopez Carballo da yaralandı.

Kazanın sebebi henüz açıklanmasa da yetkililer Tegucigalpa'nın Toncontin Uluslararası Havaalanı'nın iniş pistlerinin kısa ve tehlikeli olduğunu kabul ediyor. Alma fırtınasının getirdiği yağışlar nedeniyle pistin ıslanması da nedenler arasında gösteriliyor.

Honduras Havayolları'na ait bir uçak 1989 yılında havaalanı yakınlarındaki bir tepeye çarpmıştı. Bu kazada 133 kişi hayatını kaybetmişti.


AA