kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İran'dan PJAK'a darbe

Yeni Haber
İran Devrim Muhafızlarının, aralarında İran-Türkiye doğal gaz boru hattına bombalı saldırı düzenleyenlerin de bulunduğu 7 PJAK'lı teröristi öldürdüğü bildirildi.

Yarı resmi Fars ajansının haberine göre, soyadı Esanlu olan Doğu Azerbaycan eyaleti Devrim Muhafızlarından bir yetkili, İran'ın kuzeybatısındaki Türkiye sınırına yakın bölgede sürdürülen operasyonlarda PJAK'lı teröristlerle çatışma çıktığını ve 7 teröristin öldürüldüğünü söyledi.

Devrim Muhafızları yetkilisi, çatışmada ölü ele geçirilenler arasında, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi yakınlarındaki doğal gaz boru hattına bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin bulunduğunu da belirtti. İranlı yetkili, Hatem Bahlakhanlu adlı ''ünlü'' teröristin de çatışmada öldürüldüğünü kaydetti.

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi yakınlarındaki doğal gaz boru hattına, 25 mayısta teröristlerce bombalı saldırı düzenlenmiş, hasar nedeniyle İran'dan gaz akışı kesilmişti.

BOTAŞ yetkilileri, dün hattaki çalışmaların devam ettiğini ve bugünden itibaren gaz akışının yeniden başlayacağını söylemişti.

İran güvenlik güçleri, Türkiye ve Irak sınırındaki dağlık bölgede, terör örgütü PKK'nın İran'daki uzantısı olan PJAK teröristleriyle sık sık çatışmaya giriyor. İran ordusu da teröristlere yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

İran'ın batısında, geçen hafta İran Devrim Muhafızları, 10 kişilik terörist grupla çatışmaya girmiş ve çatışmada, 5'i kadın 9 terörist öldürülmüştü. Çatışmada yaralanan 3 Devrim Muhafızı, hastanede tedavi altındayken ölmüştü. PJAK'lı teröristler, iki gün önce de 6'sı Devrim Muhafızı, 8 İran güvenlik görevlisini öldürmüştü.